Dunczyk Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 Witam. Myślę o takim czymś. Nie potrzbuje tradycyjnych lampek i te (lub podobne - jeżeli ktoś zna to chętnie zapoznam się z opiniami) mi wystarczą i w związku z tym mam pytanie czy ktoś takowych używa i podzieli się wrażeniami. Mi się wydaje że mogą razić w oczy, bo ta góra nie jest zakryta. Pzdr.
Mod Team safian Napisano 6 Sierpnia 2012 Mod Team Napisano 6 Sierpnia 2012 Od siebie polecam Aim Mini 3: Formicki - Bike - Zestaw lampek Mini-3 AIM mam je już chyba ze 2 lata Moje z bateryjkami ważą 25,7 g, są małe i wygodne w użyciu. Mają 3 diody, jedna do przodu i 2 pod kątem, widoczność IMO całkiem dobra, szczególnie tylna lampka daje mocne światło. Wożę je w plecaku, kilka razy konkretnie zmokły i jest ok, w miejscu łączenia jest gumowa uszczelka, która daje radę, zdecydowanie polecam lampki. Skierowane lekko w dół nie oślepiają, podejrzewam, że te zaproponowane przez Ciebie również
FoX Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 Odnośnie pierwszego postu i zdjęć z aukcji mam takie pytanie, dozwolone jest zamontowanie 2 takich lampek diodowych na przód? Czy przepisy wymagają, aby to była jedna lampka/jedno źródło światła?
Tofi Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 Obowiązkowo musi posiadać białe oświetlenie, o ilości przepis nie mówi, a przynajmniej nie polski. Na wypspach mam wymóg że w przód musze świecić min 4 lumeny i tak samo w tył, więc dwie takie słabe lampki dają lepsze oświetlenie. W rowerze mam dwie ale z innej przyczyny - jedna świeci blisko, druga trochę dalej, dzięki temu mam dobrze oświetloną drogę. Osobiście uważam że takie minilampki są nic nie warte, lepiej kupić na allegro mocowanie do latarek i zamontować latarki, nawet takie słabsze będą miały większa moc niż to coś co chcesz kupić, Pamiętaj że oświetlenie przednie jest dla Ciebie.
Terrqge Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 Jeśli ktoś jeździ tylko po oświetlonych drogach, czy w mieście i zależy mu tylko na tym, żeby sygnalizować swój przejazd, a nie oświetlać drogę, to czemu nie...
Schwefel Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 Takich lampek jest bardzo dużo na rynku i świecą praktycznie tak samo. Ograniczeniem jest tu bateria CR2032. Ja mam 2 komplety takich lampek z Decathlona http://www.decathlon.com.pl/PL/v-100-grey-przednie-138570756/ i spełniają swoje zadanie a przy tym nie zajmują dużo miejsca.
FoX Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 Dzięki za odpowiedź Ja tak samo jak kolega z postu pierwszego, nie potrzebuję nic więcej. Jeżdżę wieczorami po oświetlonym mieście i wszystko widzę - tu chodzi tylko o przepisy, co by mandatu nie dostać Dużym atutem lampek z aukcji jest bardzo niska cena (7zł za dwie), w Decathlonie już te 29zł za sztukę jednak trzeba dać
PoleK Napisano 7 Sierpnia 2012 Napisano 7 Sierpnia 2012 http://www.szumgum.com/lampa-sigma-micro-tylna-6-kolorow.html coś takiego, w tesco 7zl chyba:) więc allegro przestaje się opłacać.
FoX Napisano 7 Sierpnia 2012 Napisano 7 Sierpnia 2012 Będę w jakimś markecie to przy okazji sprawdzę Póki co zakupiłem to co w pierwszym poście http://allegro.pl/la...2533145135.html Jak dojdą zrobię kilka zdjęć przebrałem trochę ofert i jeśli ktoś szuka na przód to wychodzi najtaniej (bo są od razu 2, mogą być na jeden, albo na dwa rowery).
Mod Team Franio Napisano 7 Sierpnia 2012 Mod Team Napisano 7 Sierpnia 2012 Mam te lampki. Kupowałem nawet u tego samego sprzedawcy, ale w innych kolorach i 3zł drożej. Link do aukcji: http://allegro.pl/show_item.php?item=2405841239 Jak najbardziej spełniają swoje zadanie, czyli powodują to, że jestem widoczny na drodze. Dla mnie wielkim plusem jest ich szybki montaż i demontaż, bo zakładam je tylko wtedy, gdy mam zamiar jeździć lub wracać do domu po ciemku. No i cena wynosząca ~15zł z przesyłką jest dość atrakcyjna.
FoX Napisano 14 Sierpnia 2012 Napisano 14 Sierpnia 2012 Obiecałem mini relację po dotarciu lampek Za cenę 7zł za dwie sztuki, na miejskie warunki do sygnalizowania innych uczestników ruchu - rewelacja. Co mnie zaskoczyło, w całkowitej ciemności lampki też sobie dobrze radzą - przy wolnej jeździe spokojnie oświetlają drogę przed rowerem. Oczywiście nie jest to duża ilość światła, ale wystarczająca, aby dobrze widzieć co jest przed nami.
IwanMT Napisano 19 Sierpnia 2012 Napisano 19 Sierpnia 2012 Fox nie wiem jak jeździsz, ale moja lampka jest podobnej "mocy" i nic nie widzę. Jak wskoczyłem wieczorem na cięższa trasę ( czyt. nie park czy droga ) jechałem na ślepo, licząc tylko i wyłącznie na mój słaby wzrok. Właśnie kupiłem http://allegro.pl/latarka-rowerowa-zoom-dioda-cree-x-2000-mega-moc-i2560141714.html ponieważ znajomy nabył komplet i jestem w szoku. Latarka "wali" takim światłem, że nie mam prawa narzekać. Jeszcze nie wypróbowałem latarki osobiście z tej aukcji, ale wg. mnie to jest ta sama co ma znajomy także polecam
Dunczyk Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Napisano 20 Sierpnia 2012 Ostatecznie też kupiłem te lampki na allegro. i potwierdzam: za te pieniądze nie ma nic lepszego, a co najważniejsze spełniają swoje zadanie - człowiek jest widoczny jak jedzie.
PoleK Napisano 20 Sierpnia 2012 Napisano 20 Sierpnia 2012 Ostatecznie też kupiłem te lampki na allegro. i potwierdzam: za te pieniądze nie ma nic lepszego, a co najważniejsze spełniają swoje zadanie - człowiek jest widoczny jak jedzie. ale za 10zl wiecej juz jest, 2x wiecej swiatla
FoX Napisano 21 Sierpnia 2012 Napisano 21 Sierpnia 2012 Fox nie wiem jak jeździsz, ale moja lampka jest podobnej "mocy" i nic nie widzę. Po oświetlonym mieście, to przede wszystkim ale czasem wjeżdzam w nieoświetlone miejsca przy blokowiskach itp. i przy bardzo małej prędkości widzę wszystko, aby nie wpaść w dziurę tudzież inną przeszkodę co mi się podoba, że lampki są maluśkie, można je błyskawicznie zdemontować i na pewno potrzymają na baterii. I całkowicie zgadzam się z tym co piszesz o latarce ZOOM, 29zł to też równie niska cena za ilość światła, jakie oferuje tylko tak jak mówię - nie każdemu taka latarka przy rowerze potrzebna
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.