SeAcabo Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Witajcie, chciałbym się Was poradzić, zwłaszcza tej piękniejszej części forum - pytanie kieruję głównie do forumowiczek ale każda podpowiedź będzie mile widziana. Przejeździliśmy z żoną sporo sklepów w poszukiwaniu okularów, problem z jakim się borykamy to ich rozmiar z racji filigranowych rozmiarów żony. Wszystkie są za duże, pasują te w rozmiarach dziecięcych. Idealnie leżały te: http://bbbcycling.co...glasses/BSG-31/ brakuje tylko polaryzacji. Czy jest jakaś alternatywa dla tych okularów z dodatkową polaryzacją w takim rozmiarze?? Te BBB są w granicach 100zł. Max wydatek do poniesienia to 150 zł jeśli miałyby wymienne szkła z polaryzacją (do jazdy autem również by były potrzebne). Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 nie wiem o jakich odległościach między zawiasami mówimy ale dziecięce z polaryzacją z tego co ostatnio przeglądałam są w ofercie okularów go sport'u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeAcabo Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Twarz żony mógłbym spróbować zwymiarować okularków nie bardzo, do sklepu trochę daleko a nie wiem czy byliby chętni do takich pomiarów na stronie producenta nie mogę znaleźć wymiarów tych pasujących okularów - model BSG-31 BBB Kids Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Z takim pomiarem nie powinno być problemu, wchodzisz do sklepu z linijką i mierzysz wymiarowanie samej twarzy nie będzie prawdopodobnie współmierne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.