maciej1988 Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 Witam, mam pewien problem z prostym zamocowaniem tylnego koła. Wielokrotnie bawiłem się zaciskiem zamykając je z różną siłą i nigdy nie mogę ustawić tak żeby koło było idealnie równe. Zawsze jest przesunięte o jakieś 3-4 mm. w lewą stronę, zawsze prawie tak samo. Nie uważam żeby to była wina ramy Spec Hardrock - widełki chyba są proste. Chciałem zapytać albo upewnić się raczej jest jest to wina samego koła które może nadaje się do centrowania - przejechane ok. 1300 km. od nowości nie było centrowane. Sprawdzałem jak to wygląda jak wolno obraca się koło - nie ma żadnych zmian w odchyleniu, zawsze jest takie samo 3-4 mm. Wydaje mi się również że nie ma żadnego bicia do góry. Na kole jest tarcza 160 mm. która lekko obciera o zacisk hamulca na jakiejś 1/3 długości obrotu. Możecie mi pomóc z tym czy powinienem podjechać z kołem do serwisu czy może jest jeszcze jakaś inna przyczyna tego odchylenia? Dodam jeszcze zdjęcie, nie jest dobrej jakości i nie za bardzo widać na nim to odchylenie ale zawsze coś. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/302b638ea9e48145.html
PoleK Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 ja tam nie widze 3-4mm roznicy, ale krzywo jest, kolo do przeciagniecia kawalek, nic strasznego.
m0rdeczka Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 Jestes pewien, że to nie jest tylko opona ? Moja kenda od zdejmowania kluczem jest tak zdeformowana, że wydaje się jakbym miał niezłą centrę.
maciej1988 Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Napisano 6 Sierpnia 2012 Tak jak pisałem zdjęcie nie oddaje dokładnie tego ile tam jest - 3 mm. są na pewno. Nie wydaje mi się żeby to była opona z tego względu że nie była jeszcze nigdy zdejmowana. Wymieniałem dętkę z przodu ale tam nie mam takiego problemu. Spróbuję się trochę pobawić - może uda mi się wyprostować to koło.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.