Skocz do zawartości

[sprężyna stalowa]manitu minute 100mm mars air

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problem, że pękła mi sprężyna stalowa w wyżej wymienionym widelcu. Od miesiąca staram coś ugrać z dobrymi sklepami rowerowymi(Velo) ale okazuje się, że nigdzie nie ma zamiennej sprężyny do tego widelca. Moje pytanie brzmi czy ktoś wie gdzie można dostać taka sprężyne? Może ktoś po wymianie na taką o innej twardości posiada na zbyciu? Bo jak na razie na velo już nie mam co liczyć w temacie, Być może pasuje taka od wersji 29er wszak skok ten sam?

wiekszosc "gory" w 29 jest taka sama jak w 26" wiec powinna w sumie.

No właśnie, jednakże różnią sie numerami w serwisówce, nad dorobieniem myślałem tylko jak patrzyłem na firmy co to robią, to do wybory jest kilka rodzajów drutu. Weź bądź mądry i dobierz, żeby to tak samo chodziło.

82/83 kg + ekwipunek to bedzie koło 88 kg. Także wezmę twardą sprężynę bo widelec za bardzo nurkował przy hamowaniu. Właściwie po korone mimo ciśnienia 100-105 psi. Szkoda, że w tym sklepie co tu link wkleiłeś są sprężyny tylko pod skok 80mm i 140

no moja też ma 6, na amazonie sa sprężny do wersji 80 i 120 i rożnią się iloscią zwojów więc po tym wnioskuję, że te od wersji 130/140 nie bedzie pasować. A różnice w twardosci wg mnie wynikaja z zastosowania drutu o różnej średnicy(choć bardzo chciałbym się mylić i miło zdziwić jeśli te od wersji z większym skokiem pasowały by do mojej setki)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...