Lawon Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Hej, czy oddawał ktoś na reklamację wkład suportu? Obecnie posiadam suport shimano bb-es25 i coraz mocniej coś tam stuka w środku. Na suporcie zrobiłem tylko 2.5k km i nie minął jeszcze rok od daty zakupu. Nie mogę znaleźć okresu na jaki obowiązuje gwarancja ani jakie są jej warunki? Jak to reklamować, żeby nie uznali że usterka powstała z mojej winy? Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0rdeczka Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Najzwyklejsze zużycie, zresztą po takim przebiegu JA się nie dziwię, bo mój ostatni wytrzymał 4 miesiące ... Na necie widzę, że dają 2 letnią gwarancję na ten model, ale to chyba zależne od sprzedającego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lawon Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Ok a reklamowałeś czy poprostu kupiłeś nowy i nie zawracałeś sobie głowy? Bo jeżeli jest to kwestia wykłucania się ze sprzedawcą to chyba kupie nowy i tyle. Szkoda, ze wcześniej nie poczytałem o niskiej trwałości tego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0rdeczka Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Jeszcze nic z tym nie zrobiłem, ale w serwisie zszokowali mnie ceną samej wymiany suport - 30 zł ... Liczą sobie za wymianę tyle samo co za kupno nowego. Dobrze, że mam mocowanie suportu identyczne jak kasety do której mam klucz, tylko muszę się uporać ze zdjęciem korby. Zresztą ten suport to kwota rzędu 30-40 zł, możesz spróbować zapytać sprzedawcę, bo każdy ma inne wyobrażenia reklamacji i dowiedz się co o tym uważa. Może też stwierdzić, że używałeś nie zgodnie z przeznaczeniem, że np skakałeś, latałeś po dropach czy inne wyczyny, a tego się nie udowodni Z drugiej strony będąc sprzedawcą nie wydałbym gwarancji, bo każdy by tak po prostu zwracał bo zużyciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.