pilon Napisano 5 Sierpnia 2012 Napisano 5 Sierpnia 2012 Hejas! No i stało się tak, że po bólach i mękach dorośliśmy do tematu właściwego dla naszej kolejnej Miniówy. Ankieta przesądziła wyższość gór Izerskich nad Sowimi, więc mimo drobnych zmian lokalowych (o nich później) ruszamy w Polsko-Czeski Rowerowy Raj Dla uściślenia podstawowe sprawy organizacyjne: Zlot odbędzie się w weekend 21-23 września. Tradycyjnie już jest to piątek, sobota i niedziela. Kwaterunek obejmie więc dwie doby hotelowe (21/22 i 22/23 września, czyli piątek/sobota i sobota/niedziela). Jako bazę wypadowo-noclegową w nasze piękne Izery obrałem Wolimierz, wieś położoną na stokach przedgórza Izerskiego, odległą o 5 km od Świeradowa-Zdroju. Względem ankiety powstała jedna zmiana, mianowicie zmiana lokum. Na czas zlotu zarezerwowany mamy CAŁY dom "Przylesie". A w nim: cztery pokoje z pełnoprawnymi łóżkowymi trzynastoma miejscami noclegowymi i dodatkowo dostawkami na wygodnych podłogowych materacach. W wypadku wzmożonej frekwencji dom jest w stanie przyjąć ponad 20 osób. Do tego dwie komfortowe łazienki, kuchnia w pełni wyposażona z pełną dowolnością użytkowania (możemy piec ciasta, pieczenie, smażyć, gotować, jeść, peklować i skubać gęsi - nikt nic nie ogranicza, jak to się stało w "Borowinowej" ). Jakby tego było mało, to jest jeszcze przeszklona weranda, salon 50 mkw z kominkiem i TV, jadalnia, wielki ogród i staw z możliwością złowienia rybki O grillowisku nie wspomnę Cena za osobodobę wynosi tam 45 PLN. Koszt zakwaterowania na weekend to 90 PLN od osoby. Jak już wspominałem, jeśli chodzi o wyżywienie, to chciałbym z Wami pobajerzyć przy kuchni serwując Wam posiłki. Dlatego uważam, że wyżywimy się sami, z zakupami w Świeradowskiej Biedronce ze składką na dzienne wyżywienie w wysokości 20 PLN. W tej cenie zrobie Wam rzeczy o niebo lepsze niż jakikolwiek agrotur Sumując to wszystko, weekend, pomijając przyjemności wedle osobistych upodobań do wody ognistej w różnych stężeniach, powinien kosztować 130 PLN. Oczywiście nie ma przymusu bym to ja Wam gotował, więc składka ta będzie dobrowolna, na miejscu. Słów kilka odnośnie tras: Będziemy tak blisko Singltreka pod Smrkem, że grzechem by było nań nie wpaść Poza tym warto by było przejechać trasę Stogu Izerskiego. O przygotowanych trasach pisał nie będę, bo jak widać, pewien spontan i podział na grupy posłużył radości i zabawie na trasie. Na tyle już się znamy, że nie ma co się wypacać na temat tras - Stołowe pokazały, że na bank damy sobie radę. Dla niedowiarków polecam serwisy: Rowerowa Kraina i Góry Izerskie. Z atrakcji planowanych: - konkurs strzelecki, do wygrania likier czekoladowy! - konkurs matematyczno-browarniano-rowerowy, a do wygrania szampan i słodkości! Planowane menu: Dzień pierwszy: Na obiadokolację: rosół z tortellini, smażony ser z żurawiną, ziemniaki a'la curry, kiełbasa po myśliwsku, sałatka klubowa Dzień drugi: Na śniadanie: parówki i białe kiełbaski pod serem, jajka, tosty francuskie, caprese, Na obiadokolację: polędwica po Schwarzwaldzku, zupa krem z pomidorów, piekielna frittata, grillowane warzywa BARBEKJU bijacz!!! Dzień trzeci: Na śniadanie: tradycyjne danie kuchni serbskiej, czyli co zostanie od wczoraj i co dam radę na kacu Do atrakcji dołączę posiadanie laptopa z najnowszymi filmami produkcji amerykańskiej, z mnogością wybuchów i scen erotycznych oraz z kilkunastoma godzinami teledysków Na koniec kwestia zaliczki. Rezerwacja ustna trwa do 31. sierpnia. Do tegoż czasu musimy uzbierać 600 PLN zaliczki za cały dom na ten weekend. Kwotę wyliczę za jakieś 10-15 dni - dzięki temu sprawiedliwie podzielimy kasiorę. Kwota musi się znaleźć na koncie Landlordów do 1. września. I tradycyjnie lista chętnych... Sprawę upraszczam i od razu umieszczam wstępną listę chętnych z ankiety. Tutaj poproszę tylko o potwierdzenia Trzymcie się ramy, Veverka Ciperka!
evo07 Napisano 5 Sierpnia 2012 Napisano 5 Sierpnia 2012 - konkurs strzelecki, do wygrania likier czekoladowy! - jak to do wygrania?? ja powinieniem damskie likiery za free mieć;> a w co i z czego bedziem strzelać??pistolety na żołędzie? ps: daleko mamy na Śnieżkę??
pilon Napisano 5 Sierpnia 2012 Autor Napisano 5 Sierpnia 2012 Z wiatrówki do papiórowej tarczy Nagroda dodatkowa: !Na Śnieżkę jakieś 30 keamów No, może 45
1979majkel Napisano 5 Sierpnia 2012 Napisano 5 Sierpnia 2012 Potwierdzam swoja obecnosc - nawet jesli nie bede mial roweru lub nie bede mogl na nim jezdzic. Pozdrawiam M.
merlin85 Napisano 5 Sierpnia 2012 Napisano 5 Sierpnia 2012 A nowych, przyjmujecie jeszcze? Bo ekipa widzę zgrana mocno Aha, no i pytanie - jak tam odnajdzie się raczej taki "2-3 dniowo jeżdżący w tygodniu" kolarz jak ja, który chciałby spróbować gór? Pzdr!
pilon Napisano 5 Sierpnia 2012 Autor Napisano 5 Sierpnia 2012 Przyjmujemy Jutro Cię dopiszę Dasz radę, jedyna uwaga to taka, że jeśli jeszcze nie byłeś na rowerze w górach (tak wnioskuję po wpisie), to może lepiej ominąć czarne pętle singla... Poza tym będzie oki. Ja jeżdżę raz na tydzień i ostatnio nie umarłem
gerus Napisano 5 Sierpnia 2012 Napisano 5 Sierpnia 2012 Rowniez potwierdzam obecnosc, lacznie z rowerem tylko teraz taki jakis inniejszy;-) Czarny na Singlu nawet podczas jazdy w burzy jest do ogarniecia spokojnie:-) To nie Rychleby:-P
pilon Napisano 5 Sierpnia 2012 Autor Napisano 5 Sierpnia 2012 Rowniez potwierdzam obecnosc, lacznie z rowerem tylko teraz taki jakis inniejszy;-) Czarny na Singlu nawet podczas jazdy w burzy jest do ogarniecia spokojnie:-) To nie Rychleby:-P Ja zakładam, że to pierwszy raz w górach w życiu ja odpadam, mam wyścig wtedy Szkoda, nie mniej jednak - powodzenia!
merlin85 Napisano 5 Sierpnia 2012 Napisano 5 Sierpnia 2012 pilon - dzięki za szybką odp. Póki co, ze znakiem "?" poproszę, bo nie wiem czy terminy mi z jedną imprezą rodzinną nie kolidują. No i trzeba rower do tego czasu jakiś skombinować, bo 10-letni Fuji już nie daje rady Pzdr!
maroko777 Napisano 5 Sierpnia 2012 Napisano 5 Sierpnia 2012 Ja potwierdzam swoją obecność Ledwie wróciłem z kolejnego wyjazdu a już muszę przepakować się na szybko na następny.... ach ta praca kiedyś mnie wykończy... Jak coś to będę dostępny dopiero w piątek... P.S. Gerus może w końcu ujawnisz co tam zakupiłeś jako nowe wozidło
merlin85 Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 No i niestety. Mój debiut w górach musi zostać odłożony. Siła wyższa Szkoda, bo zapowiada się zacnie! Udanego!
MixingHead Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 Oki, piszę się. Ciekawe czy mi się moja maszyna nada merlin - obczaj zdjęcia ze zlotu w stołowych, znajdziesz rower nie dość że starszy to sztywny. Pilonu pozamiatał z gotowaniem (wiemy co zje evo, a reszta ?). Ale nie widzę żadnego ciasta Więc się bym wstępnie zgłosił. Tyle, że jeszcze nie mam pomysłu. Najwyżej będzie jakaś prosta szarlotka (tzn dwie, bo jedna dla evo ). Może coś z agrestem bo tego się nie widuje za często, o ile da się go jeszcze gdzieś kupić. pzdr
Voivod Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 Potwierdzam uczestnictwo w tej sportowo/kulinarno/rekraacyjnej imprezie !!!
Juraleona Napisano 7 Sierpnia 2012 Napisano 7 Sierpnia 2012 Szaleniec się wykurował po szlifie (Poluje teraz na opony >) Zgłasza się i potwierdza obecność. Nadal liczę na sępienie w kuchni na przepisy Kuba Mixing, a co do szarlotki, to pamiętasz opowieści Szopcia? Może wybierzemy inne ciasto?
MixingHead Napisano 7 Sierpnia 2012 Napisano 7 Sierpnia 2012 Mixing, a co do szarlotki, to pamiętasz opowieści Szopcia? Może wybierzemy inne ciasto? Opowieść mi uciekła niestety. Poważny minus ostatniego wyjazdu.
zaDymek Napisano 7 Sierpnia 2012 Napisano 7 Sierpnia 2012 Może "pszczółka" , bardzo proste i smaczne Szaleniec się wykurował po szlifie (Poluje teraz na opony > ) Zgłasza się i potwierdza obecność. Nadal liczę na sępienie w kuchni na przepisy Kuba Mixing, a co do szarlotki, to pamiętasz opowieści Szopcia? Może wybierzemy inne ciasto?
MixingHead Napisano 7 Sierpnia 2012 Napisano 7 Sierpnia 2012 Jakis konkretny przepis polecasz ? Na necie tego pełno. A tak jak jest sprawdzony to przetestuje, zeby nie bylo wpadki
pilon Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Napisano 7 Sierpnia 2012 To jeszcze jakąś rybkę od Pilona dostaniecie - filet z płaszczki
mibas Napisano 8 Sierpnia 2012 Napisano 8 Sierpnia 2012 Niestety mniej więcej do połowy września raczej nie będę mógł się określić na 100% - będę robił co się da, ale na pewno będę miał bardzo krucho z kasą, a jak krucho to się dopiero okaże. Tym bardziej, że teraz będę miał dojazd z Krakowa, od września zaczynam też nową pracę.. Mam też pytanie - na ile jest sens pchać się na singletracka moim rowerem??
pilon Napisano 8 Sierpnia 2012 Autor Napisano 8 Sierpnia 2012 Michał, nie ma pośpiechu, a trzymać miejsce dla Ciebie to przyjemność Nie wiem czy jest sens, uważam, że jest to do przejechania nawet na Wigrach, ale z drugiej strony trudno mi to sobie wyobrazić na czarnej pętli, tam gdzie są pump-tracki. Części łatwe singla absolutnie mają sens, gdzieś w głębi duszy wiem, że i czarny da się przejechać każdym rowerem natomiast bardziej będzie bujać
1979majkel Napisano 8 Sierpnia 2012 Napisano 8 Sierpnia 2012 Jesli chodzi o sianokosy to tym sie nie przejmuj - otrzymasz nieoprocentowana pozyczke na czas dluzszy wiec ten argument umarl smiercia naturalna. Co do singla to przejedziesz absolutnie wszystko co tam jest natomiast faktycznie jakies tam drobne kawalki moga byc uciazliwe chociaz nadal do przejechania - jakby co to owe czarne kawalki sa do ominiecia i tym sposobem kolejny argument gryzie ziemie Pozdrawiam M.
Szoppers Napisano 9 Sierpnia 2012 Napisano 9 Sierpnia 2012 Jesli chodzi o sianokosy to tym sie nie przejmuj - otrzymasz nieoprocentowana pozyczke na czas dluzszy wiec ten argument umarl smiercia naturalna. Co do singla to przejedziesz absolutnie wszystko co tam jest natomiast faktycznie jakies tam drobne kawalki moga byc uciazliwe chociaz nadal do przejechania - jakby co to owe czarne kawalki sa do ominiecia i tym sposobem kolejny argument gryzie ziemie Hihihi Michas od zawsze potrafil przekonywac do swoich racji Tak wiec Mibas! - jedziesz na Specu!
daid Napisano 10 Sierpnia 2012 Napisano 10 Sierpnia 2012 Szopi, nawet się nie kryjesz z podlizywaniem B-) Znalazłeś już ładowarkę?
pilon Napisano 18 Sierpnia 2012 Autor Napisano 18 Sierpnia 2012 Jutro wieczorem proszę się przygotować na info zaliczkowe Pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.