comrat Napisano 5 Sierpnia 2012 Napisano 5 Sierpnia 2012 Ahoj Mam pewien problem i chciałbym się dowiedzieć czy macie podobnie. Mam Samsunga Galaxy S1 z Androidem w wersji 2.3.6 (gingerbread.xwjvx) Probowałem słuchać mp3 i jednoczesnie nagrywać trasę GPS 3 trackerami: - Sports Tracker - Endomondo - Navime i we wszystkich 3 zaraz po uruchomieniu nagrywania... telefon przestaje nagrywać a mp3 dalej leci. Bez włączonego mp3 telefon normalnie nagrywa trasę. Macie podobnie?
Terrqge Napisano 5 Sierpnia 2012 Napisano 5 Sierpnia 2012 Ja ostatnio zacząłem używać co prawda ubogiej, ale mi wystarczającej aplikacji "Moje trasy" od Google, spokojnie podczas słuchania muzyki normalnie wszystko rejestruje. A używam x8 która ma stosunkowo mało ramu.
Piotrek111 Napisano 5 Sierpnia 2012 Napisano 5 Sierpnia 2012 Hm dziwne mam na andku postawione endomodo i nigdy nie było nic dziwnego. Spróbuj przeinstalować.
comrat Napisano 5 Sierpnia 2012 Autor Napisano 5 Sierpnia 2012 na Endomondo jest tak: - odpalam program - daję start z 10 sekundowym opóźnieniem (mam już wcześniej odpalone mp3 z odtwarzacza systemowego) - startuję od razu - po chwili słysze w słuchawkach "time paused" z Endomondo... i po nagrywaniu trasy :-( Na Navime w ogóle nie startuje nagrywanie jak jest mp3 w tle. Na SportsTrackerze nagrywanie startuje ale... po kilkudziesięciu metrach się urywa (choć o problemach z mp3 i Sports Trackerze juz słyszałem wcześniej)
Piotrek111 Napisano 5 Sierpnia 2012 Napisano 5 Sierpnia 2012 Włącz muzykę przez Endomodo. Ikonka nutki.
comrat Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Napisano 6 Sierpnia 2012 Dziś w drodze do pracy chciałem znowu posłuchać muzyczki... i Endomondo znowu się wypiął. Zaczął nagrywać ale po chwili "wyłączył" GPS i stracił sygnał (a czas leciał dalej). wygląda na to, że mój telefon nie moze jednocześnie używać GPS i odtwarzać MP3.
MasterYoda Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 Również używam Galaxy S, ale z zewnętrznym odbiornikiem GPS, ale na próbę przejechałem się kilkanaście kilometrów z wbudowanym GPS i bez problemu zapisałem trasę w Endomondo, słuchając muzyki za pomocą PowerAMP-a, dodatkowo uruchomiony był Locus. Działało bez problemu. Wersja oprogramowania to JW4, więc może spróbuj zaktualizować.
comrat Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Napisano 6 Sierpnia 2012 spróbuję jeszcze właśnie z PowerAmpem... może sam odtwarzacz z Androida kaszani się z GPS-em
Mod Team Pixon Napisano 6 Sierpnia 2012 Mod Team Napisano 6 Sierpnia 2012 U siebie jak uruchomiłem dwa trackery w jednym czasie to też się telefon wieszał
Piotrek111 Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 Endomodo nie kłócił mi się z systemowym ale z Powerem już tak. Włączyłeś nutką przez program ?
Lothar75 Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 spróbuję jeszcze właśnie z PowerAmpem Też mam SGS1 i traski zapisuję za pomocą Endomondo. U mnie sprawdza się duet PowerAmp+Endo. Tak od 3 kkm działa bez problemu. Pamiętam że na samym początku jeżdżenia z Endomondo też miałem taki problem jak u Ciebie. Wówczas używałem Endo i odtwarzacza systemowego. U mnie pomogło zakupienie Endomondo Pro i PowerAmpa - w sumie grosze a ile kłopotów mniej. Wyłączyłem też opcje pauzy w momencie braku aktywności bo czasami przez słaby GPS często lubi sobie pauzować.
samochodzik Napisano 6 Sierpnia 2012 Napisano 6 Sierpnia 2012 jakbyś nie miał systemu w fonie to nie byłoby nic takiego dziwnego ale z adroidem nie powinno być problemów,może spróbuj zeskanować system w fonie jeśli masz taką opcje poszukaj w ustawienia>system operacyjny>android i tam powinno być coś takiego jak skanowanie pamięci i karty sim wtedy po skanowaniu powinno chodzić ok wiem coś o tym bo kiedyś miałem motorole z androidem i było tam skanowanie które raczej rozwiązywało problemy w telefonie
comrat Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Napisano 6 Sierpnia 2012 "skanowanie pamięci i karty sim" ???????/ trochę znam się na androidzie i systemach ale o czymś takim nie słyszałem. Jakie skanowanie? zeskanować z racji czego? wirusów? (nie mam wirusów) Nie łapię o co chodzi z tym skanowaniem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.