Skocz do zawartości

[trackery GPS] nagrywanie trasy a słuchanie mp3

comrat

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ahoj

Mam pewien problem i chciałbym się dowiedzieć czy macie podobnie.

Mam Samsunga Galaxy S1 z Androidem w wersji 2.3.6 (gingerbread.xwjvx)

Probowałem słuchać mp3 i jednoczesnie nagrywać trasę GPS 3 trackerami:

- Sports Tracker

- Endomondo

- Navime

i we wszystkich 3 zaraz po uruchomieniu nagrywania... telefon przestaje nagrywać a mp3 dalej leci.

Bez włączonego mp3 telefon normalnie nagrywa trasę.

Macie podobnie?

Napisano

Ja ostatnio zacząłem używać co prawda ubogiej, ale mi wystarczającej aplikacji "Moje trasy" od Google, spokojnie podczas słuchania muzyki normalnie wszystko rejestruje. A używam x8 która ma stosunkowo mało ramu.

Napisano

na Endomondo jest tak:

- odpalam program

- daję start z 10 sekundowym opóźnieniem (mam już wcześniej odpalone mp3 z odtwarzacza systemowego)

- startuję od razu

- po chwili słysze w słuchawkach "time paused" z Endomondo... i po nagrywaniu trasy :-(

Na Navime w ogóle nie startuje nagrywanie jak jest mp3 w tle.

Na SportsTrackerze nagrywanie startuje ale... po kilkudziesięciu metrach się urywa (choć o problemach z mp3 i Sports Trackerze juz słyszałem wcześniej)

Napisano

Dziś w drodze do pracy chciałem znowu posłuchać muzyczki... i Endomondo znowu się wypiął.

Zaczął nagrywać ale po chwili "wyłączył" GPS i stracił sygnał (a czas leciał dalej).

wygląda na to, że mój telefon nie moze jednocześnie używać GPS i odtwarzać MP3.

Napisano

Również używam Galaxy S, ale z zewnętrznym odbiornikiem GPS, ale na próbę przejechałem się kilkanaście kilometrów z wbudowanym GPS i bez problemu zapisałem trasę w Endomondo, słuchając muzyki za pomocą PowerAMP-a, dodatkowo uruchomiony był Locus. Działało bez problemu. Wersja oprogramowania to JW4, więc może spróbuj zaktualizować.

Napisano
spróbuję jeszcze właśnie z PowerAmpem

Też mam SGS1 i traski zapisuję za pomocą Endomondo. U mnie sprawdza się duet PowerAmp+Endo. Tak od 3 kkm działa bez problemu.

Pamiętam że na samym początku jeżdżenia z Endomondo też miałem taki problem jak u Ciebie. Wówczas używałem Endo i odtwarzacza systemowego. U mnie pomogło zakupienie Endomondo Pro i PowerAmpa - w sumie grosze a ile kłopotów mniej. Wyłączyłem też opcje pauzy w momencie braku aktywności bo czasami przez słaby GPS często lubi sobie pauzować.

Napisano

jakbyś nie miał systemu w fonie to nie byłoby nic takiego dziwnego ale z adroidem nie powinno być problemów,może spróbuj zeskanować system w fonie jeśli masz taką opcje poszukaj w ustawienia>system operacyjny>android i tam powinno być coś takiego jak skanowanie pamięci i karty sim wtedy po skanowaniu powinno chodzić ok wiem coś o tym bo kiedyś miałem motorole z androidem i było tam skanowanie które raczej rozwiązywało problemy w telefonie :icon_cool:

Napisano

"skanowanie pamięci i karty sim" ???????/ trochę znam się na androidzie i systemach ale o czymś takim nie słyszałem.

Jakie skanowanie? zeskanować z racji czego? wirusów? (nie mam wirusów)

Nie łapię o co chodzi z tym skanowaniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...