jasinski21444 Napisano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Witam . Znalazłem na wakację pracę a więc za jakieś 2-3 tygodnie będzie przypływ gotówki. W związku z tym poszukuję jakiś butów oraz pedałów w systemie spd . Warunki Buty takie aby dało się jeździć w zimę i lato jeżeli się da , jeżeli nie to w zimę przejdę na platformy i wtedy proszę o doradzenie butów na lato/wiosna/ może jesień Cena za buty + pedały do 200-250zł ew 300zł . A i przy jeździe na platformach układam stopy nie prosto na pedale tylko mam stopy przesunięte do zewnątrz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lanik Napisano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 W 300 zł chyba raczej ciężko będzie się zmieścić, sam szukałem czegoś w miarę i wydałem 450zł (buty Shimano M087 do tego PD-M540) ale widzę że na allegro http://allegro.pl/listing.php/search?buy=4&category=16414&change_view=1&order=p&string=m087można je już za 250 zł kupić.Buciki jak na razie spisują się świetnie a w zimę raczej też dadzą rade ale o tym przekonam się niebawem Co do ułożenia stóp to bloki przykręcając możesz ustawić jak chcesz więc z tym problemu nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seebcioo Napisano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 buty M077 jak dla mnie na początek - około 190 zł i pedały M520 - okolo 90 zł chyba jak dla mnie zestaw "sratowy" na początek dobry coś mi się wydaje, że było na forum ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lanik Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 REGULAMIN FORUM 2i - CYTOWANA TREŚĆ ZOSTAŁA USUNIĘTA PRZEZ MODERATORA http://allegro.pl/bu...2528467996.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Ja uważam, że w zastosowaniach zimowych i letnich wyjątkowo lepiej poradzą sobie buty typowo turystyczne, sportowe są z zbyt cienkich materiałów, które w kontakcie mrozem nie będą sprzyjały utrzymywaniu ciepła, turystyki są w tym przypadku zdecydowanie bardziej uniwersalnym rozwiązaniem, w dodatku sznurówki dadzą możliwość założenia ciut grubszej skarpety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seebcioo Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 @up zamiast butów mam żeby, też mogę poluzować po za tym w spd tak podejrzewam (jeszcze mnie zima nie zastała większość ciepła będzie uciekać przez wentylację. Czy aby lepsze ochraniacze na buty nie wystarczą ;? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 uchodzi przez otwory dlatego większość osób zimą stosuje wkładki z folią termiczną, a ochraniacze nie dają wiele, ot kawałek materiału, który chroni przed wiatrem, zdecydowanie turystyki są w tym przypadku cieplejsze i bardziej uniwersalne ale każdy zrobi jak uważa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 A w butach Sh-077 da się normalnie chodzić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seebcioo Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 co znaczy normalnie ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 np w czasie postoju do okolicznego sklepu . Chodź nie ukrywam że najlepiej było by znaleźć buty w których dało by się jeździć i chodzić po szkole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 W każdych butach mtb będziesz w stanie mniej lub bardziej wygodnie chodzić, to są buty mtb, a więc producent zakłada możliwość podejścia pod wzniesienia, gorzej jest w przypadku butów szosowych ze względu zarówno na to z czego z stworzony jest blok jak i samej budowy podeszwy buta. W butach które podałeś nie powinno być większych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 by się jeździć i chodzić po szkole. praktykowałem to, nie polecam, bloki stukają, a na płytkach można niezłego orła wywinąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubzys Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Też praktykowałem - stuka, ale da się. Do tego ślisko na schodach. Przechodziłem tak nawet dosyć sporo. Do samego chodzenia się przyzwyczaisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0rdeczka Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 W moich strykte sportowych rockriderach najgorsze jest takie trzeszczenie na asfalcie. No i ta twarda guma + blok ma to do siebie, że lubi się ślizgnąć, a najlepiej na mokrym drewnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 za 300zł 299zł dałem za mt-42 i pedały M520 Normalnie w sklepienie a nie na allegro, więc moglem pomierzyć i pomarudzić co zawsze sobie cenię. I w tych butach spokojnie pochodzisz wprawdzie na schodach musisz uważać ale ogólnie chodzi się w nich nad podziw dobrze praktycznie nie czuć że są bloki. (Spacerek przez całą starówkę w Krakowie nie stanowił problemu ani nawet uciążliwości) Jak dla mnie trochę lepiej by mogły być wentylowane ale w sumie są odkąd je kupiłem takie pierońskie upały że i tak nieźle dają radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bwbw Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 MT-33, wygladają jak wyglądają (kwestia gustu), ale ja kupiłem i jestem zadowolony, bo siateczka dobrze się sprawdza i są dość przewiewne. Pytanie, co z zimą? - myślę że skarpetki narciarskie i te buty(czy dowolne inne turystyki) i jesteś w domu. Do tego M540 pedałki i zestaw cenowo wygląda tak: buty na allegro kolo 200, a pedały 140zł. Nie polecam Ci M520, pomimo przystępnej ceny ok. 90zł, ponieważ musisz mieć klucz 15, żeby je zamontować, natomiast do M540 wystarczy klucz imbusowy. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Nie polecam Ci M520, pomimo przystępnej ceny ok. 90zł, ponieważ musisz mieć klucz 15, żeby je zamontować, 520 można zamontować zarówno za pomocą klucza płaskiego - co ułatwia ich ściągnięcie ale można jest także zamontować za pomocą imbusa jak każdy wyższy model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seebcioo Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 MT-33, wygladają jak wyglądają (kwestia gustu), ale ja kupiłem i jestem zadowolony, bo siateczka dobrze się sprawdza i są dość przewiewne. Pytanie, co z zimą? - myślę że skarpetki narciarskie i te buty(czy dowolne inne turystyki) i jesteś w domu. Do tego M540 pedałki i zestaw cenowo wygląda tak: buty na allegro kolo 200, a pedały 140zł. Nie polecam Ci M520, pomimo przystępnej ceny ok. 90zł, ponieważ musisz mieć klucz 15, żeby je zamontować, natomiast do M540 wystarczy klucz imbusowy. Pozdrawiam! ahahhaha < wybaczcie za ten śmiech, ale ja ogólnie tym tokiem myślenia nie polecałbym Ci roweru bo musisz mieć klucze imbusowe, klucze płaskie, ściągacz do korby, rozkuwacz do łańcucha itd. nie pomijając tego co iza napisała, że można montować je imbusem . . . mt-42 jest na sznurówki, co daje nam możliwość ich rozwiązania się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 jak każdy wyższy model z tym, że w 520 jest imbus 6, a w wyższych imbus 8, więc nie dokładnie tak samo, ale mniejsza o to. Pytanie, co z zimą? - myślę że skarpetki narciarskie i te buty(czy dowolne inne turystyki) i Nie da rady.Mam dwie pary butów: sh m087 i sh mt32, w tych drugich jeżdżę zimą, próbowałem sposobu podanego wyżej i jest katastrofalnie zimno, nawet podczas 0.5h jazdy.Ihmo ochraniacze absolutnie konieczne, nie ma opcji, żeby jeździć bez. Ja proponuję zakupić pedały 520 i dołożyć do lepszych butów, seria mt nie jest szczytem marzeń jeśli chodzi o sztywności i nawet amator to poczuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 w takim razie kupię ten zestaw sh 077 i m520 ale dopiero za jakieś 10 dni bo wtedy będę miał gotówke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 10 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 http://allegro.pl/buty-shimano-sh-m077-r48-pedaly-pd-m520-2011-cr-i2516494254.html zakupione z tej aukcji ,ten rozmiar . Trochę duże ale podobno shimano zaniża rozmiarówke .... zmierzyłem dł wkładki w bucie mam 30,5 więc kupiłem rozmiar 48. Czekam na paczkę z spd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 To nie przymierzałeś gdzieś tych butów przed zakupem??!! Hardcorowo.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 11 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 To nie przymierzałeś gdzieś tych butów przed zakupem??!! Nie mam za bardzo gdzie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 SPDki muszą być bardo dobrze dopasowane, branie bez przymiarki to nie jest dobry pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
refixedlife Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 popieram kolegę z góry ja przymierzałem i w sumie mam za duze pół rozmiaru , a troszeczke mi to przeszkadza ten luz przy palcach...mimo ze noga mi w nim nie lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.