petromoto Napisano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Witam! Ostanio kupilem używany rower kross hexagon v4 08' i był w nim zamontowany suntour xcm, który posiadał znaczne luzy. Chciałbym wymienić go na coś w przedziale cenowym do 300 zł. Zastanawiam się nad RST Blaze T 2012 i Suntour xcr rl. Poczytałem trochę opini o rst np gila, i nie są zbyt dobre dla tej firmy. Jak myślicie co kupić, jeżdżę spokojnie po lasach i lekkich, bądź większysz nierównościach. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nevermore Napisano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Bierz XCR'a, w tej cenie nie będzie nic lepszego. Albo dokładaj do Raidona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petromoto Napisano 5 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Ale co nie polecasz firmy RST ? Czy po po prostu XCR jest sprawdzony i wystarczy jak na moje wymagania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 5 Sierpnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 XCR jest lepszy od XCMa, ale nie dużo. Sugeruję bardzo dozbieranie do Raidona, tu już będzie duża różnica w kulturze pracy. Ewentualnie Tora. http://allegro.pl/sr-suntour-raidon-x3-26-2012-i2539078836.html http://allegro.pl/rock-shox-tora-302-w-idealnym-stanie-i2533708159.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0rdeczka Napisano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 XCR kolosalnie się różni od XCM, szczególnie jak w danym modelu XCM nie ma tłumika (ja mam tylko 2 sprężyny), bo ten drugi nie ma nic z amortyzacją związanego, a jedynie z uginaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petromoto Napisano 5 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 A co z tym RST ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0rdeczka Napisano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Taki budżetowy przeciętniak, przynajmniej z jakimś tłumieniem myślę, że wiele się od tych 2 nie będzie różnił . Mimo tego co piszą o RST ja jednak nie widziałem problemu z żadnym, jednak jak sam zauważyłeś - różnie ludzie piszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petromoto Napisano 5 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Czyli XCR jest lepszy od XCM tak bo już się pogubiłem ? I jakby ktoś mógł niech napisze coś o RST, wiem że nowy model ale tak ogólnie o firmie itd. P.S jestem nowy w tym sporcie więc proszę o wyrozumiałość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nevermore Napisano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 RST w tej cenie robi szajs. XCR także nie powala ale powinien wystarczyć do Twoich potrzeb, jest on lepszy od XCMa. Raidon to już lepszy sprzęcik powietrzny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petromoto Napisano 5 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Czyli sumując brać XCR'a ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nevermore Napisano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Albo zbierać do Raidona, your choice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0rdeczka Napisano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Albo do epicona albo do reby i tak możemy w nieskończoność ... (metaforyczną oczywiście) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petromoto Napisano 5 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Chyba że za małą cenę wymienią tuleje ślizgowe w moim xcm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 5 Sierpnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Do tak tanich amorów nie ma dostępnych części zapasowych. zresztą za sama usługę wymiany ślizgów zapłaciłbyś połowę z tego co kosztuje nowy amortyzator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.