blazej111 Napisano 4 Sierpnia 2012 Napisano 4 Sierpnia 2012 Witam. Jutro wybieram się na giełdę po zakup jakiegoś roweru i w umowie muszę podac nr seryjny amortyzatora. Gdzie znajdę ten numer ? I przy okazji, co oznacza jeżeli na ramie nie ma numeru? kradziony czy jakaś podróba? Jestem troche świeży w tym temacie. Proszę o pomoc.
lyndowss Napisano 4 Sierpnia 2012 Napisano 4 Sierpnia 2012 Jeżeli nie ma w ogóle tj. stary. Kiedyś rowery nie miały tego numeru, ale to bardzo kiedyś. numer możesz znaleźć w pobliżu miski suportowej i koło sterów na ramie oczywiście. Ewentualnie w innych dziwnych miejscach, ale to zależy już. Nie kupuj jakiegoś roweru, który wygląda tak jakby miał przebite, lub zatarte numery seryjne. Tj. prawie 100% prawdopodobieństwo, że kradziony. Jakiej umowie? Numer seryjny amortyzatora gdzieś w widocznym miejscu powinien być. Zazwyczaj na koronie.
blazej111 Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Napisano 4 Sierpnia 2012 dzięki wielkie, umowę spisuje ze sprzedawcą żebym wiedział od kogo kupiłem w razie gdyby rower okazał się kradziony rozumiem,że na koronie tzn z góry?;D
Nevermore Napisano 4 Sierpnia 2012 Napisano 4 Sierpnia 2012 Korona amortyzatora: Tak jak wyżej, unikaj rowerów z 'zamazianymi niechcący', bądź przebitymi, zatartymi numerami seryjnymi- zwłaszcza ram (numer seryjny ramy znajduje się na dole tulei suportowej), chwila nieuwagi przy zakupie i później można mieć problemy gdy znajdzie się prawowity, pierwszy właściciel.
blazej111 Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Napisano 4 Sierpnia 2012 dzieki wam za pomoc jestem juz sporo mądrzejszy ;D
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.