Arhain Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Mam nadzieje ze moje wynurzenia we właściwym dziale zamieszczam. Historia jakich wiele, zakup ramy wraz z korbą i suportem - zmontowane. Pierwsze oględziny czyli wykręcamy wszystko czyścimy i smarujemy, niespodziaka śruba m12 (ISIS Drive) ani drgnie. Wszystko ostrożnie z użyciem długiego ramienia (70cm). I nic. Zabieg 1 24h z penetratorem. - 0 efektu. Zabieg 2 - w warsztatach sugerują palnik ale tutaj roztopił by korbe aluminiową- rozgrzewanie stykowe z prętem rozpalonym do czerwoności - od wewnatrz suportu (gigapipe jest dziurawa w środku na wylot). - 0 efektu. Ostateczna próba siłowa z użyciem wspomnianego ramienia - zerwane gniazdo imbusa na okrągłe. Teraz mamy zapieczoną śrube + brak gniazda. Zabieg 3 rozwiercanie. Najpierw tak zeby odpadła głowka śruby by puściło to co dociska korbe do suportu. Woda, olej 3 wiertarki kilka wierteł - 2 się spaliły. Wczoraj głowka puszcza ( wiertło 12), wczoraj tez udaje sie oddzielic podkładke. zostaje sam korpus śruby. Nowo nabyte wykrętaki troszke rozwiercania dziury 8,5 silny docisk i sukces. Gdyby ktoś miał podobne problemy to polecam stosowanie zabiegów od najłagodniejszych po te drastyczne. W załączniku "pokonana ofiara". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alpek Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 No to ostro go potraktowałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arhain Napisano 3 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Niemiałem wyboru innego. Niemogłem przecież jeździć na czymś niewpełni sprawnym, pozatym korba blokowała wymontowanie napinacza, który z kolei dzieki duzym śrubom uniemożliwiał przestawienie skoku ramy na max. Cały ciąg przyczynowo skutkowy. Ważne ze zwycięzyłem:D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alpek Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 No ale na szczęście udało się beż uszkodzeń ramy i części Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.