Skocz do zawartości

[zdrowie] Wasze sposoby na rekonwalescencje

ErIxOn

Rekomendowane odpowiedzi

Czy macie jakieś swoje, sprawdzone?!, metody na wszelkiego rodzaju dolegliwości związane z jazdą? Głównie chodzi mi o otarcia naskórka, stłuczenia itp. Przeszukałem forum i jakoś nie zauważyłem takiego tematu.

PS. Mogą to być sposoby zarówno konwencjonalne, jak i te mniej...

Pozdrawiam

Erixon

Czy macie jakieś swoje, sprawdzone?!, metody na wszelkiego rodzaju dolegliwości związane z jazdą? Głównie chodzi mi o otarcia naskórka, stłuczenia itp. Przeszukałem forum i jakoś nie zauważyłem takiego tematu.

PS. Mogą to być sposoby zarówno konwencjonalne, jak i te mniej...

Pozdrawiam

Erixon

Po pierwsze szybciej się goją jak sa na wolnym powietrzu i jak się je zostawia w swiętym spokoju. Po prostu nie nalezy organizmowi przeszkadzać, sam sobie poradzi z tak drobnymi urazami.

Co innego jak się coś poważniej uszkodzi - wtedy do lekarza, bo domowymi sposobami to się można czasem jeszcze bardziej zepsuć.

Po pierwsze szybciej się goją jak sa na wolnym powietrzu i jak się je zostawia w swiętym spokoju.

Nie zawsze przecież do rany mogą przedostają się bakterie itp. rana wtedy jest wyjątkowo uciążliwa. I postanowiłem zrobić porównanie. Rozwaliłem sobie dłoń i kolano po glebie na motku. Wyłożyłem się na asfalcie z piaskiem, więc skóra zdarta na ok. 4x4 cm cm dłoni i 4x5 na kolanie. Ranę na dłoni zawinełem bandażem pod co dałem gaze jałową. z tym że rane na ręce smaruje maścią tribiotic kato cena za saszetke 1,54 zł. Rane na kolanie pozostawiłem samą sobie. Wszystko oczywiście pod okiem specjlisty (mama jest pielęgniarką) Rany mam od soboty.Obrtarcie na ręce goi się znacznie szybciej. Nie boli, nie piecze, nie swędzi. Ogólnie to jestem zadowolony z wydanej kasy. No ale cóż żeby jeździć na mym bike-u zrobie wszystko

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...