LukaszBike Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Koledzy, wczoraj chciałem pogrzebać torchę przy rowerze i wyciągnąć klocki z Avid Elixir 1 jednak poległem. Szukałem w Internecie, na forach i nigdzie nie znalazłem, jak się do tego zabrać. Problem jest w tym, że aby wyciągnać klocki muszę zdemontowac zawleczkę (nie śrubka), która dla mnie wygląda na jednorazowego użytku. W załączniku dodałem zdjęcie z zaznaczonym elementem, z którym nie mogę sobie poradzić. Czy ktoś wie, co z tym zrobić? Dziękuję, avid.doc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elwrona Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Mój brat ma takie mocowanie na zawleczkę w hamulcach shimano. Normalnie wyciąga zawleczkę cążkami a potem po włożeniu zagina koniec na nowo i tyle. Nie wiem czy ta zawleczka wygląda tak samo: SHIMANO Zawleczka do hamulców tarczowych Y8DB06000, SHIMANO - cena już od 6 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszBike Napisano 3 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 dokładnie tak wygląda ta zawleczka. Ciekawe, że Avid podaje informację do tych hamulców, że klocki można wymienić bez narzędzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seebcioo Napisano 18 Września 2012 Udostępnij Napisano 18 Września 2012 bo na siłe można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 18 Września 2012 Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Tą zawleczkę rękoma wyciągnij bo przy odkręcaniu ona wystrzeliiiiiiii daleko pozornie wygląda na jednorazową ale to tylko pozory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.