Skocz do zawartości

[Pogadanki] O dysleksji, dysortografii i innych ciekawych przypadłościach

umbrellavirus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

P.S Co za namolny moderator. Jestem dyslektykiem dlatego robie błędy. Co to wogóle za kretyńki pomysł poprawiania błędów na czerwono. Czy to jakieś dyktando ? Popraw to człowieku normalnie jak cie to w oczy kole. Nie masz nic innego do roboty?

Napisano

Maslo tam gdzie zaznaczyles.

Moderator nie jest namolny i slusznie ze poprawia, powinienes dostac bana za zmienianie tego ;) ja ma dysortografie stwierdzona i widzisz zebym popelnial bledy? Kiedys robilem 50 na jednej stronie A4, teraz nie popelniam prawie wcale, wlasnie dzieki takiemu forum, ale Ty widze jestes z tych ANTY, co wszystko jest zle, co Ci przeszkadza czerwone poprawianie, chociaz widzisz bledy i przez opatrzenie ze slowami nauczysz sie poprawnie pisac, wspomnisz te slowa za kilka lat;)

Napisano

Od czego są słowniki do przeglądarek? Jeśli takiego nie masz to warto zainstalować. Wtedy kiedy jakieś słowo podkreśla Ci na czerwono od razu wiadomo, że coś jest nie tak.

Napisano

W zasadzie to nie dyslekcja a dysortografia + dysgrafia (stwierdzona)

Może zapoznaj się kolego z definicją : "Dysortografia - specyficzne zaburzenie w nauce pisania, objawiające się popełnianiem błędów ortograficznych pomimo znajomości zasad pisowni i odpowiedniej motywacji do poprawnego pisania. Dysortografia może być korygowana, jednak całkowite ustąpienie objawów występuje bardzo rzadko."

W moim przypadku "objawy" nie ustąpiły.

Przestańcie wytykać mi moje słamości . Skupmy się na temacie.

Napisano

nie ustapily, przez Twoja beznadziejna postawe. ;)

a Definicje to sobie mozesz wiesz co;) dla mnie to G**** warty papierek, mam ale sie nim nie zaslaniam, tak jak Ty i 90% LENI! to "choroba" stworzona niedawno na potrzeby wlasnie takich jak Ty ;)

temat juz 3 posty wyzej zostal wyczerpany.

Napisano

To z jakiej Ty przeglądarki piszesz że nie masz poprawy pisowni??

Nie ma to jak dać 1000 zł za Recona, kompletnie tego nie pojmuje, w tej cenie można wyhaczyć bardzo niezłą rebę albo foxa, w każdym bądź razie fakt, można było się w tej cenie czegoś lepszego spodziewać :/

Napisano

W zasadzie to nie dyslekcja a dysortografia + dysgrafia (stwierdzona)

Może zapoznaj się kolego z definicją : "Dysortografia - specyficzne zaburzenie w nauce pisania, objawiające się popełnianiem błędów ortograficznych pomimo znajomości zasad pisowni i odpowiedniej motywacji do poprawnego pisania. Dysortografia może być korygowana, jednak całkowite ustąpienie objawów występuje bardzo rzadko."

W moim przypadku "objawy" nie ustąpiły.

Przestańcie wytykać mi moje słamości . Skupmy się na temacie.

U mnie także to stwierdzono kilkanaście lat temu, jednak sam sobie z tym poradziłem i nie dopuszczam do błędów w moich tekstach. Obecnie wkur*** mnie jeśli komuś to wisi i nie stara się tego poprawić. Jeśli jest słowo co do którego nie jestem pewien to go nie piszę lub zastępuję synonimem. "Pszeciesz dobże sie czyta takie zdnie."

Napisano

Kogo interesują tutaj wasze upośledzenia, że tak pozwolę sobie z innej beczki zapytać? To, że u kogoś stwierdzono dysleksję, dysgrafię, dysortografię etc. a teraz na forum udaje, jaki to z niego mistrz ortografii, kompletnie nie ma się czym chwalić. Jeśli w ogóle dopuściliście do tego, że stwierdzono u was tego typu objawy, to niestety muszę was zmartwić - albo jesteście delikatnie mówiąc lekko zacofani w rozwoju albo w dzieciństwie po prostu rzucaliście kamieniami na szkołę. Szkoda, bo takie choroby naprawdę nie istnieją, za to książki tak. Dzisiejsze wymysly pedagogów to niestety bezsensowne usprawiedliwienia, robiące tylko krzywdę takim osobnikom. I pomyśleć potem, że taki śmierdzący leń na maturze albo jakiś innych egzaminach dostaje godzinę więcej czasu na swoje wypociny.. no way.

P.S.

Do autora tematu. Podziel się potem opinią jak działa Recon po usprawnieniach.

Napisano

Niech ktoś wydzieli ostatnie posty niezwiązane z tematem do oddzielnego wątku, ponieważ robi się totalny offtopic, w który sam się wciągnąłem.

• Mod Team
Napisano

To ja - "Namolny Moderator".

Umbrellavirus, sam fakt stwierdzonej dysleksji,dysgrafii czy też dysortografii nie zwalnia Cię od poprawnego pisania. Poprawna pisownia ( ortograficznie i stylistycznie) jest objawem szacunku dla innych użytkowników Forum ( przede wszystkim) , języka polskiego i samego siebie.

Tyle w temacie.

• 3 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

Rozumiał bym to z 5 - 10 lat temu ... ale teraz najgłupszy komunikator podkreśla błędy ... a odnośnie nie składniowego zdania ... wystarczy przeczytać to co się napisało.

Niestety, lenistwo jest modne ostatnio.

(żeby nie było sam robię dużo błędów ... jednak ich jakoś nie widać ... ciekawe czemu ?)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...