Putek Napisano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Zmieniam właśnie w rowerze napęd i zastanawiam się nad łańcuchem. Słyszałem o twardościach łańcucha ale za bardzo sie na tym nie znam także mam pytanie Czy do kasety i korby xt i przerzutki xtr'a będzie lepszy HG 93 (xt) czy CN 7701 (xtr)?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Xt bedzie jak najbardziej dobry do tego napedu ale xtr bedzie lepszy ciut lepiej bedzie wchodzil i bedzie trwalszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Putek Napisano 4 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssslawecki Napisano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Xt bedzie jak najbardziej dobry do tego napedu ale xtr bedzie lepszy ciut lepiej bedzie wchodzil i bedzie trwalszy. Tylko żeby trwalszy (tańszy) łańcuch nie wykończył mniej trwałych (droższych) pozostałych elementów napędu (zębatek). Ja bym wybrał XT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 nie sadze popatrz na to od strony oferty Srama,ma generalnie 2 aksety na 8 biegow ktore roznia sie tym ze 5.0 w stosunku do 3.0 jest mozniej powycinana i nie wyglada jak zeliwny odlew ważący tonę a łancuchów podukuje pod 8 biegow 4 od slabiutkich PC38 czy PC48 ktory jest juz przecietny i uzytkuje go wlasnei z kaseta 5.0 poprzez PC58 ktory uzywalem tez keidys z ta kaseta az po PC68 ktory jest drozszy niz sama kaseta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.