Tery Napisano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Mam przerzutke tylną STX RC nie wiem ktory model . Planuje załorzyc z tyłu kaseta LX 8 rzędową. Czy przerzutka tylna ją obsłuży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Oczywiście, że tak. STX czy STX RC to klasyka napędów 8 sp więc z każdą kasetą 8 rz. nie będzie problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tery Napisano 3 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Piasta z bębenkiem pod kasete jest nowa a kaseta to LX z lat 90. Czy będzie pasować? Słyszalem że kiedyś piasty shimano miay węższy bębenek niż te obecne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doms Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Jeśli kaseta jest 8 rzędowa to piasta musi być 8-10 rzędowa (taka sama szerokość). Piasty pod 7 rzędów są węższe i wtedy kasety 8 rzędowej nie da się założyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Piasty tylne zarówno STX jak i STX RC były dedykowane pod 7 sp więc kaseta na 8 rz. nie wejdzie. Jest inne wyście a mianowicie wykręcenie z niej bębenka i założenie takiego z piasty na 8 rz. Czy jest to gra warta świeczki to już sam musisz zdecydować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Grupa stx rc była też na 8 rzędów, pod koniec istnienia grupy. http://www.sjscycles.com/store/item1756.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Masz rację mój błąd. Stare czasy więc i pamięć nie ta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tery Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Czy oplaca się kupić? http://allegro.pl/kaseta-8-rz-shimano-deore-xt-cs-m737-hg-i2530583393.html Czy będzie pasować do normalnej piasty deore? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Tak będzie pasować. Za te pieniądze to na pewno się opłaca bo to bardzo solidna kaseta i do tego zęby są w bardzo dobrym stanie. Moja jest w lekko gorszym stanie a zrobiła już ponad 10 kkm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.