Skocz do zawartości
  • 0

[10700g]- moj Trek 8500 2011

rradek5

Pytanie

Wkoncu po długim oczekiwaniu mam swojego Treczka .na razie nie przewiduje żadnych zmian , wszystko jest ok .

Przesiadłem się z meridy tfs 300 wiec jezdzi sie jak marzenie . Mam go od niedawna i niewiele jeszcze na nim jezdziłem

Specyfika :

koło tylne 830g (felga Mavic 392, szprychy 153, nyple 10, piasta Novatec NT-D712 273)

koło przednie 691g (piasta Novatec NT-D712 140g, szprychy 150, nyple 10, felga 391g)

zaciski kół Novatec 51+56g

opaski na obręcze 17g

dętki 243g

opona tylna IRC Marathon 2.1-524g

opona przednia IRC marathon 1.95-510g

tarcze hamulcowe 207g

śrubki mocujące tarcze 22g

hamulce Avid Elxir rsl-547g

kaseta SHimano XT-293g

widelec RST First 100mm-1760g

rama Trek 8500 2011 19.5-1811g ( w tym miski sterów ok 20g i suport ok 80g) wiec sama rama ok 1710g

stery (łożysk, bieznie, podkładki, kapsel, gwiazdka) 99g

mostek XLC Pro Lite-128g

zacisk sztycy Bontrager- 26g

sztyca Smica-263g

kierownica 157g

przerzutka tylna 225g

manetki z linkami Shimano Deore-295g

chwyty kierownicy 36g

siodło Selle Itallia x0-292g

korba Shimano SLX- 809g

przerzutka przednia Shimano deore- 126g

łańcuch 280g

pancerze ok 40g

pedały Shimano M520-370g

kaseta Shimano XT - 325g

Suma ok 10700g.

Kilak fotek jeszcze dodam .

post-141282-0-93416300-1343917059_thumb.jpg

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Fajny rowerek :) Tylko jedyne do czego mógłbym się przyczepić to pedała.. To są te na specjalne buty czyli musisz ustawiać sobie na drugą stronę pedało żeby lepiej noga się trzymała no chyba , że ma specjalne buty. A jak nie masz to kup sobie te http://allegro.pl/nowe-pedaly-alu-stal-de-one-pd-de006-merida-i2505601074.html No i są lżejsze ;p

Tylko jedyne do czego mógłbym się przyczepić to pedała.. To są te na specjalne buty czyli musisz ustawiać sobie na drugą stronę pedało żeby lepiej noga się trzymała no chyba , że ma specjalne buty. A jak nie masz to kup sobie te [...]

Z całym szacunkiem : co Ty pier... przepraszam, co Ty chrzanisz? Gość ma SPD a Ty mu wyjeżdżasz z najtańszymi platformami? I o jakie ustawianie chodzi? Bo przyznam szczerze że mam te same (M520) gejki i nie zauważyłem ichniejszej jakiejś "drugą stronę pedało żeby lepiej noga się trzymała"... W ogóle, o co w tym zdaniu chodzi?

Uhh... musiałem, wybaczcie, wymierzcie mi karę biczowania łańcuchem z roweru marketowego ;)

A rowerek... kurczę, chyba Ci go zabiorę, bardzo ładny i wagowo niezły rowerek :) Złożony bez większej pompy, ale z głową - i to się liczy! Powiedz nam, jak się sprawuje amortyzator i opony ? I jaka jest długość (realna) górnej rury, bo raz, że wizualnie malowanie przedłuża rurę, a dwa, to faktycznie krótka nie jest :)

Link do zdjęć nie działa. :starwars:

Owszem ramka jest super,fajny dizajn,malowanie i geo,jak najbardziej zasługuje na coraz to lepsze i lżejsze komponenty.Rzecz jasna już jest bardzo dobrze,ale pole do popisu na przyszłość jest. :thumbsup: Całość świetnie się prezentuje,jest stylowo i skromnie kolorystycznie i tak trzymaj.

Co do rozpiski,to o co biega z tą kasetą XT,bo dwa razy jest wyliczona z różną masą.? :icon_cool: Popraw link do fotek,bo pusto pod tym adresem!

Co pedałów do mam SPDki , te M520 ciezkie kloce ale daja rade .

Górna rura wedłog katalogu ma 625mm .

Amor jest spoko , jezdziłęm na nim malo i niezbyt pro ale jak dla mnie super .

Opony noweczki to przyczepnośc spoko ale takto nie jestem jakims pro bikerem i nie wiem co ci o nich napisać .

A co do kasety to ta druga jest fail myslałem ze zapomniałem o niej i ....

Fotki mam nadziej ze teraz poprawnie chodz tamte mi chodza

https://picasaweb.google.com/113471781975942370689/3Sierpnia2012

Bardzo fajnie się prezentuje, dosyć dobrze podobierane komponenty jak na mój gust. Oczywiście ciężkie SPD dają dużo więcej niż najlżejsze zwykłe pedały:)

Proponuję założyć osłonkę na ramę pod łańcuch, bo o ile dobrze widać na zdjęciach już parę razy łańcuch się odbił...

Rowerowe i windsurfowe pozdro! :)

Jeśli chodzi o osłonę ramy, to podzielę się swoim pomysłem.Wg najlepiej się sprawdza "gąbka" w jaką są owijane nowe ramy czy rowery, ucinasz kawałek owijasz izolacją i gotowe.Ma bardzo duże właściwości amortyzujące i jest sporo lżejsza od neoprenu, czy dętki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...