Skocz do zawartości

[amortyzator] co to za marzocchi ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, proszę o pomoc w określeniu modelu tego o to amortyzatora.

Info:

Waga 1700g jednak może on mieć za mało oleju ;) Skok chyba 100mm a może 105, 110?

Dwie komory powietrzne, rocznik (chyba??) 2001 - jest napisane na nim 01.

Na stronie marzocchi znalazłem podobne (zawsze się czymś różnią) amortyzatory: z1 wedge, z4, z5 ale najbardziej jest podobny to mojego wcześniejszego bombera tj MXC 2002 SSV 80mm.

Bomber- Pokazywarka.pl -- dużo zdjęć

Front:

4257040.jpg

Nikt nie wiem ? Chcę go wystawić na allegro :whistling:

Oni bardzo czesto kulu podkowy i inne elementy rok wcześniej stąd rocznij 01. Masz jednolitą bryłe koleni i korony a nie skręcane co było charakterystyczne dla wszystkich modeli 01.

Jak dla mnie jest to MXC / 2002- jedyny model bez jakichkolwiek regulacji, oraz z nieprofilowanym adapterem pod tarcze - ten najuboższy.

99% na to daje.

Naklejki nieodpowiadają temu rocznikowi ani modelowi jednak przypominaja orginalne,prawdopodobnie również jest malowany.

Nazwijmy to umownie brakiem regulacji zewnątrznych. Wiadomo ma o kąpiel olejową, totez mozna lepkość zmienić, no i nie które modele faktycznie miały regulacje wewnętrzną, jedak jak w przypadku omawianego jest pewie nie jestem (pamietam że np z1 wedge ma wewnętrzną tł powrotu).

Z pewnością tutaj niema zewnętrznych.

Powodzenia w aukcji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...