Skocz do zawartości

[pompka] Musi być firmowa?

Golden

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Czy pompki mniej (lub prawie wcale) znanych firm o wiele bardziej różnią się wytrzymałością i jakością od pompek authora/accenta? Mówimy tu o małych pompkach do zamontowania przy bidonie. Mogę za 13 zł taką u mnie kupić, podczas gdy najtańsza accenta kosztuje 23 zł.

Napisano

mogą się róznić jakością wykonania, to oczywiste. No i materiałami :) ale jak wygląda na w miare dobrze spasowaną, nasmarowaną to bierz. ja miałem taką z kauflandu, za 7 zł, i nie narzekałem póki jej nie zgubiłem. załatw sobie jakieś dodatkowe mocowanie (rzep na przyklad) i bedzie ok, moge Ci podeslac zdjecie jak ja to zrobiłem :)

Napisano

Że małe różnice mogą być to wiem, ale mam na myśli np. to czy po 2-3 pompowaniach się nie rozleci na kawałki :) Właśnie wygląda w porządku, tak jak te wszystkie mniejsze z accenta i authora :) W zestawie już jest mocowanie (rzep).

• Mod Team
Napisano

Zależy jaka pompka, obejrzyj dokładnie wykonanie etc.

To że ma logo Authora, czy czegokolwiek to nie znaczy, że nie jest to ta sama, chińska pompka warta 10 zł do której dopłacasz tylko za logo ;)

Napisano

cienkun, w jakim sensie? Trudno się pompuje czy po prostu jest brzydka? :) Napisz coś więcej, proszę.

A co do tematu to jeszcze dzisiaj podjadę po tamtą pompkę i napiszę jak się sprawuje :)

Napisano

cienkun, w jakim sensie? Trudno się pompuje czy po prostu jest brzydka? :) Napisz coś więcej, proszę.

A co do tematu to jeszcze dzisiaj podjadę po tamtą pompkę i napiszę jak się sprawuje :)

Brzydka nie jest, ale trzeba naprawdę mocno przyciskać zawór do wentyla żeby powietrze nie szło na boki. (nie ma zacisku)

Napisano

Ja mam własnie taką z manometrem i dwustronnym tłoczkiem, kupiona za grosze na allegro - jestem bardzo zadowolony

Wcześniej miałem jakąś marketową całą z czarnego plastiku to powietrze szybciej uciekało z koła niż byłem w stanie pompować ;)

Napisano

Zaś ja tę taniutką z Decathlona zarżnąłem w kilka pompowań. Teraz mam SKS X-Alpine i nie uważam wydanych na nią pieniędzy za stracone. Kilkanaście razy używana, nieraz uratowała mnie w trasie.

Aczkolwiek zdarzało mi się używać i kompletnie bezfirmowych pompek. Jedne rzeczywiście dawały radę, inne to chiński szajs i tyle.

• Mod Team
Napisano
Zaś ja tę taniutką z Decathlona zarżnąłem w kilka pompowań.

Z tymi Decathlonowymi za chyba 9 zł to zabawnie jest... miałem jedną to poległa dość szybko, teraz dostałem kolejną to używam jej pół roku i kompletnie nie mam zastrzeżeń, w przypadku tych tanich pompek faktycznie - totalna loteria ;D

Napisano

Ja mam pompkę Beto, która prawie nie pompuje, z manometrem, który nie działa... Przy wymianie dętki napompowałem koło jedynie tyle, że opona w miare usiadła na obręczy, więcej nie da rady, ciężko idzie tłok a powietrze ucieka bokami, manometr stoi w miejscu....Zapłaciłem 25 zł, zdecydowanie odradzam.

Napisano

A ja w przeciwieństwie do poprzednika Beto polecam.

Mam zwykłą taką, jak ta:

POMPKA ROWEROWA BETO MINI SILVER 3 WENTYLE UCHWYT (2535947086) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ma już 3 albo 4 lata i jest uzywana non stop (bo nie mam innej) w rowerze górskim z oponami 2,3. Jeszcze mnie nie zawiodła ani razu. Troche się trzeba namachać bo jest krótka ale za to niezawodna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...