fishmen Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 Witam Nakreślając problem krótki opis , jakiś czas temu kupiłem krossa a6 , w celu jazdy 3-4 razy w tygodniu trasy tak od 30 -60 km , w wielkopolsce po trasach leszczyńskiej ligi rowerowej , no jak na razie przejechałem zaledwie około 300 km , no i z niepokojem zaobserwowałem że tylne koło nieznacznie bije tak około 5 mm , rower jest jeszcze przed pierwszym serwisem gwarancyjnym i się zastanawiam nad reklamacją ,albo druga opcja nad wyminą obręczy ,szprych na mocniejsze bo ja naprawdę na zjazdach oszczędzam rower ,i to mnie dziwi bo ten model krosa miał być z zacięciem sportowym co o tym sądzicie ? pozdrawiam
jasskulainen Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 wiekszosc rowerow to tzw masowka i nie sa najlepiej poskladane kola spokojnie wytrzymaja, mozesz poprosic o wycentrowanie lub oddac kolo do osby ktora sie na tym zna i powinno byc po problemie
m0rdeczka Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 Zawsze nowe koła się rozcentrowują (?) po pewnym dystansie i tak już jest. Po pierwszym centrowaniu na długo nie będzie problemu. Może przywaliłeś gdzieś bocznie jeśli to nie zwykłe rozcentrowanie.
adii22 Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 Norma, z reguły (choć nie zawsze!) nowe koła muszą się "ułożyć", a potem wymagają ponownego, lekkiego centrowania
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.