Skocz do zawartości
  • 0

Rower na Kaszuby

Gość Darek

Pytanie

Napisano

W związku z przeprowadzką na Kaszuby - zastanawiam się nad kupnem nowego roweru. Mam obecnie 2 typowo miejskie. Potrzebuję go do jazdy codziennej typu sklep itp. po prostu do poruszania się po okolicy (analogicznie tak jak do tej pory używałem również codziennie miejskiego w mieście).

Sęk w tym, że na Kaszubach wyprawa po bułki to wyprawa ekstremalna pod kątem 30 stopni w błocie, w najlepszym przypadku po betonowych płytach. Zastanawiam się czy brać prawdziwego górala czy trekkinga. Czy może pseudo górala, chciałbym żeby to był jednak rower wygodny. Myślę że może być +- 2000 choć z drugiej strony nie wiem czy na wioskę kupować drogi rower...

Z góry dzięki za porady

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Może ci przypasować cross coś pomiędzy góralem a trekingiem. Ale w takich warunkach jak piszesz to możesz też kupić mtb tylko na przednim amorze dokupić bagażnik, koszyk i będzie oki ;)

Napisano

Może ci przypasować cross coś pomiędzy góralem a trekingiem. Ale w takich warunkach jak piszesz to możesz też kupić mtb tylko na przednim amorze dokupić bagażnik, koszyk i będzie oki ;)

Dzięki za odpowiedź. Wciąż nie jestem zdecydowany ale tak chyba zrobię.

Napisano

Dzięki za odpowiedź. Wciąż nie jestem zdecydowany ale tak chyba zrobię.

Więc zrobiłem tak: kupiłem rasowego MTB z grubymi oponami 29 i z przodu zamontowałem koszyk, dodałem światła, na razie nic więcej nie dodawałem - zobaczymy. Na "jedynce" udało mi się wjechać po dom. Podejrzewał, że na żadnym innym nie dałbym rady. Jednak wielkie szerokie opony fantastycznie zbierają wszystko łącznie z wysokimi mokrymi trawami obsianymi kretowiskami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...