Skocz do zawartości

[Piasta] wymiana na inną

miki19953

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! moja przednia piasta m-525(mocowanie tarczy 6 śrub) się posypała(wżery na bieżniach) teraz jeżdżę na zapasowym kole ale pasuje mi ją wymienić chciał bym to zrobić bez wymiany szprych jak się uda, a więc poszukuje jakiejś piasty najlepiej chyba na maszynowych łożyskach, chodzi mi oto aby nowa piasta wytrzymała jak najdłużej w trudnym terenie jaki na szosie ogólnie żeby przejechała jak najwięcej km i co byście mi polecili? zważając na to aby średnica kołnieża była zbliżona do starej piasty Może coś Novatec'a myślę kupić coś do 100zł??? czy może odrazu kupić nowe koła i jakie?? do 600zł

Napisano

Proponuję słownik na początek.

Powiedz nam, jaki jest tam kołnierz w Twojej obecnej piaście ? Wymiar, najlepiej w milimetrach podaj.

Baj de łej, piasty shimano mają takie same kołnierze, na pewno te ze środka hierarchii grup - tzn. wysoki kołnierz w Deore ma taki sam wymiar jak wysoki w Alivio, a niska Deore ma taki sam jak niska SLX.

Jeszcze na marginesie - u mnie ten "niski" kołnierz wynosi ok. 42mm (dwa naprzeciwległe oczka na szprychy). Shimano Hone (czyli de facto LX)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...