Gość p0g0 Napisano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 yo, mam mały problem, kupiłem sobie właśnie taka korbę i poszedłem dziś do rowerowego żeby sie upewnic czy nie bede musiał wymieniac przedniej przerzutki. Gadam sobie z sprzedawca, a ten w pewnym momencie do mnie że ta korba została wycofana z produkcji, bo podobno żle wpływana na arytmie serca... lol 2 ktoś może to potwierdzić :eek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 ze co ? ;] nie ma to jak napisac pare slow z calej rozmowy :034: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Korba biopace podobno ma taki wpływ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roge Napisano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Ludzie, co wy wypisujecie?! Jaka arytmia serca?! Korby biopace zostały wycofane z produkcji, bo źle wpływają na rytm pedałowania, a nie serca. Źle wpływają tzn. "zachęcają" do jazdy z niską kadencją, co może nie być zbyt zdrowe dla kolan. W XC denerwującą cechą jest "zrywanie" tylnego koła na stromych podjazdach. Za to na takich korbach świetnie się przyspiesza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek1234 Napisano 3 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Odświeżę może temat. Mam starą, szosową exage 300ex i jest to też biopace. Czy do korby tego typu da się założyć "normalne", okrągłe zębatki dostępne obecnie w sprzedaży (np. od sory) czy też sam pałąk (pięcioramienny) jest przystosowany tylko do tych jajowatych zębatek i ma inne rozstawy, jest jakiś niesymetryczny itp.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.