siimon Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Witam, Moja ładniejsza połówka narzeka na niewygodne siodełko i to już po 10km.. Rower to Romet Rambler 4.0. Z powodu braku czasu chcę kupić siodełko na allegro. Zastanawiam się nad takim żelowym http://allegro.pl/si...2513603628.html lub takie http://allegro.pl/sp...2531154398.html Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Są na forum jakieś dziewczyny? dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mfabry Napisano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Selle Royal to dobra firma. W sumie oba siodełka wyglądają ok. Z wyborem siodełka to jak jak z wyborem butów - jednemu jest wygodnie, drugiemu nie pasuje. Ciężko mi powiedzieć które mogłoby bardziej podpasować twojej drugiej połówce. To czarne jest chyba szersze i cięższe oraz jak dopisali w opisie pasuje raczej do trekkinga. Ogólnie to radziłabym dać jeszcze szansę staremu siodełku. Mnie na moim było też niewygodnie, po 30 kilometrach myslałam, że nie wyrobię. Po ~1300 km w tym sezonie jeszcze nie wymieniłam. Na oko siodełka nie dobierzesz, równie dobrze możesz rzucić monetą albo zagrać w ruletkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iskra14 Napisano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Dziewczyna się melduje ja zanim przyzwyczaiłam się do mojego siodła minęło ponad 50km po 10 praktycznie na większości siodełek czuje się jeszcze dyskomfort jeżeli koło 40-50km będzie dalej niewygodne to zmień, ale nie na allegro, bo tak nic nie dobierzesz, niestety. Może się uda, a może nie. Tak jak kolega pisał możesz równie dobrze monetą rzucić. Jeździcie w gatkach z wkładką? Pewnie nie, ale to znacznie zwiększa komfort Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 2 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Już myślałem, że niema żadnych dziewczyn na forum... Uff są! Ja jeżdżę zawsze z wkładką, ale moja dziewczyna nie, częściowo dlatego żeby się nie przebierać w pracy. Mnie też zawsze boli na początku sezonu a potem się przyzwyczajam Romet zakłada siodełka uniwersalne a skoro są do kupienia z opcją - damskie, pomyślałem dlaczego by nie spróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.