Skocz do zawartości

[Idea ostrego koła] po co do zwykłej jazdy ?

kaeres

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Podsumujmy więc:

Zalety OK:

- mistyczna jedność rowerzysty i roweru (jednoczą się po romantycznej kolacji)

- "zajawka"

- to coś więcej niż rower i sposób przemieszczania się (a czy to czasem nie stoi w sprzeczności z kolejną zaletą?)

- rower w czystej formie (co za bełkot :D)

- możliwość utrzymania płynności ruchu (oczywiście nie do zrobienia na innym rowerze)

- głowa najlepszym hamulcem (zwłaszcza, kiedy się nią w coś przywali z rozpędu)

- umiejętność przewidzenia KAŻDEJ możliwej sytuacji na drodze

- umiejętność ominięcia KAŻDEJ nawet nieoczekiwanej (o sry, przecież oni potrafią przewidzieć KAŻDĄ) przeszkody, ZAWSZE

Ręce opadają...

Myślałem że akurat jedna rzecz jest oczywista i WSZYSCY tutaj o tym wiedzą, ale teraz widać kto przypałętał się, aby popisać głupoty w losowym temacie, nawet nie zagłębiając się w podstawy.

Otóż drogi forumowiczu gombrowitch, czy znane jest ci pojęcie martwego punktu podczas pedałowania? Coś ci to mówi?

To teraz wyobraź sobie, że w znienawidzonym przez ciebie napędzie torowym, martwy punkt jest niwelowany przez pęd tylnego koła i tak - taka płynność jazdy jest bardzo trudna do osiągnięcia na innym napędzie. A teraz idź powyzywaj od trollów, kogoś kto naprawdę trolluje - siebie.

Czy jakiś admin zamknie wreszcie ten temat?

Wiem wiem, nie powinienem odpowiadać na zaczepki, ale jestem tylko słabym człowiekiem...

Napisano
W tej chwili zamieniło się to w kłótnie między rzeczywistymi użytkownikami OK, a TEORETYKÓW.

Dla mnie OK może mieć milion zalet. Może być wygodniejsze od każdego innego roweru na świecie. Ma jednak jedną podstawową wadę, która stwarza zagrożenie dla bezpieczeństwa ruchu. Ze względu na swoją zasadę działa (w szczególności hamowanie) jest bardziej niebezpieczne w użytkowaniu niż każdy inny rower. Można próbować obalać ten zarzut podpierając się długoletnią praktyką i doświadczeniem, ale praw fizyki, mechaniki oraz PoRD ( :teehee:) się nie przeskoczy. Podejrzewam, że jako praktyczni użytkownicy OK dobrze o tym wiecie i stąd ta frustracja, że ktoś podnosi bardzo silny zarzut w stronę OK, a Wy nie potraficie go konstruktywnie odeprzeć.

PS. Zauważcie także, że jak prawo dopuszcza użytkowanie roweru wszystkim: dzieciom, nastolatkom, dorosłym i ludziom w podeszłym wieku - słowem wszystkim - a nie tylko wybrańcom.

Czy jakiś admin zamknie wreszcie ten temat? Wiem wiem, nie powinienem odpowiadać na zaczepki, ale jestem tylko słabym człowiekiem...

Właśnie ze względu na to przyłączam się do apelu o zamknięcie.

Napisano
Byle bez bluzgów i osobistych wycieczek a będzie porządek

Nie tylko na tym forum, ale jak na każdym innym, gdy ludziom kończy się argumentacja, zaczynają nerwowe wypowiedzi a kończy się właśnie pyskówką i docinkami. Trochę szkoda... Ja bym prewencyjnie zamknął, bo zaczyna być zbyt ciepło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...