Skocz do zawartości

[Oświetlenie do szosy] które wybrać?

Okicze

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mam noisa 500 i walle i jestem w pelni zadowolony bo jest to czysta moc.co do tej drugiej latarki to...1000lm za 170zl?nie znam sie ale troche naciagane mi sie to wydaje.sprawdz moze cos na swiatelka.pl pisze o tej 1000lm.pozdro

Napisano

Popieram przedmówcę. Noise jest rewelacyjny. Ja miałem starszego 300lm i świecił bardzo dobrze. Ten 500 musi świecić jeszcze lepiej, jednak przy cenie powyżej 300 zł skierowałbym swoją uwagę w kierunku Solarforce L2p od Grega, która nie ma konkurencji jak dla mnie.

Druga latarka z aukcji to lekka podpucha, nikt nie wyciągnie z X-mla 1000lm. Realne jest 700-800 ale i tak w to wątpię :)

Napisano

Popieram przedmówcę. Noise jest rewelacyjny. Ja miałem starszego 300lm i świecił bardzo dobrze. Ten 500 musi świecić jeszcze lepiej, jednak przy cenie powyżej 300 zł skierowałbym swoją uwagę w kierunku Solarforce L2p od Grega, która nie ma konkurencji jak dla mnie.

Druga latarka z aukcji to lekka podpucha, nikt nie wyciągnie z X-mla 1000lm. Realne jest 700-800 ale i tak w to wątpię :)

W takim razie

którą wybrać

http://allegro.pl/latarka-solarforce-l2p-750lm-cree-xm-l-nowa-custom-i2526971210.html

czy noise 500 ?

Napisano

Dodam jeszcze, że jeśli nie śpieszy ci się z zakupem to warto poszukać czegoś tutaj: http://www.dealextreme.com/c/bike-light-1644?page=1&pagesize=52&pagesort=relevance

Dużo artykułów sprzedawanych na allegro pochodzi z tego sklepu, z tym, że na allegro zapłacisz więcej. Z tego sklepu zamawiałem już latarkę i dwa lasery. Jedyny minus to taki, że paczka dojedzie do ciebie po 3-4 tygodnia. No, ale wysyłka za darmo więc warto czasami poszukać ;)

Pozdrawiam!

Napisano

W takim razie

którą wybrać

http://allegro.pl/la...2526971210.html

czy noise 500 ?

Obie mają plusy i minusy. W Noise jest rewelacyjny system mocowania, bardzo stabilny i szybki w montażu, poza tym można ładować ją z usb. Minusy to brak wymiennych akumulatorów i mniej światła od Gregowej L2p. L2P jest jaśniejsza jednak trzeba dokupić ładowarkę i akumulatory. mnie ten zestaw z dwoma akumulatorami kosztował 330 zł. Niezbyt jestem zadowolony z uchwytu Led Lensera, z czasem trochę się wyrobił i na wybojach lampką trochę telepie. Poszukaj może oryginalnego uchwytu solarforce do L2p, jest tańszy od Ledlensera ale wydaje się stabilniejszy. Ogólnie L2p robi duże zamieszanie wśród znajomych, kiedy na grillu w lesie potrzebne jest światło. Kumple nie mogą uwierzyć, że to coś daje tyle czadu. Ogólnie bardzo poelcam. Jednak gdybym nie zgubił Noise'a na swoim wieczorze kawalerskim to dalej bym był z niego zadowolony, nie wiedząc o L2P :)

Napisano

ta z 2 linku to całkiem spoko body, daje pewnie miedzy 600-750LM ;) wiec swiatla jest sporo, ja nie kupilbym noisa przez utrudniona wymiane AKU a fabryczny jeden sory, ale to jest dno i nie wystarcza na jesienna noc;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...