Gość Hatim Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Witam, posiadam ramę Accenta Ranger (http://www.velo.com.pl/produkty/?m=1&pk=55&id=3344) i chcę wymienić amortyzator z przodu na jakiś model Sr Suntour tylko nie wiem jaki będzie dobry o skoku 100mm czy 63mm ? Czy przy 100mm przód pójdzie bardzo do góry ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMtown Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Amortyzator musie mieć 100mm skoku . Zresztą tam pisze jaki skok powinien mieć amortyzator . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Nie "pisze", tylko "jest napisane" i przy ramie accent ranger jest napisane, że widelec powinien mieć 455 mm wysokości, czyli pewnie coś ze skokiem 80 mm będzie dobre. Można ryzykować z większym skokiem, ale nie wiem, jak się do będzie wtedy prowadziło (widelce sr suntour są dość wysokie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.