Skocz do zawartości

[mocowanie tarczy] gdzie kupić samo mocowanie tarczy na 6 śrub

Wito12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam problem z kupieniem samego mocowania tarczy IS na 6 śrub do piasty. Kupiłem niedawno tą piastę do tyłu z nakręcanym na gwint mocowaniem tarczy (LINK). Super bo tarcza tylna 160 pasuje, ale z przodu kupiłem 180 a posiadam stare mocowanie na piaście gdzie rozstaw śrub nie pasuje do tarczy bo ma 24mm a musi być 22mm, no i szukam gdzie można kupić samo takie mocowanie jak właśnie w tej tylnej piaście, bo odkręciłem je i zakręciłem na przód i pasuje gwint oraz rozstaw śrub też pasuje do tarczy 180, no ale muszę mieć 2 takie mocowania (przód i tył). Znalazłem tu na forum podobny temat ale koleś nie napisał gdzie to kupił a teraz nie logował się już od maja, więc nie mam go jak zapytać.

Wie może ktoś z Was gdzie mógłbym takie coś kupić, i ile by kosztowało ?

Napisano

Proponuję wysłać e-maila do kilku większych sklepów z pewnością pomogą.

Już to zrobiłem i niestety nigdzie nie mieli czegoś takiego a w 1 sklepie mówili że mają ale jak przyjechałem i sprawdziłem to okazało się, że mają takie samo mocowanie jak ja mam to stare, jutro myślę objechać kilka sklepów i pokazać im przednią tarczę to może coś wreszcie znajdę ale wątpię raczej w to.

Napisano

Jeżeli taka piasta kosztuje 25-39zł... jest sens kombinować? Kupujesz, przekręcasz i masz święty spokój. Ewentualnie jest jeszcze tańsza D853SE, przednia.

Napisano

Jeżeli taka piasta kosztuje 25-39zł... jest sens kombinować? Kupujesz, przekręcasz i masz święty spokój.

Owszem, masz rację. Tylko jeśli można kupić samo mocowanie to wyjdzie chyba wtedy taniej, a z kasą słabo bo miałem nieprzewidziane wydatki przy przekładaniu ramy, bo doszły dodatkowe koszty których nie liczyłem jak choćby zintegrowane stery 44mm a w starej ramie miałem 33mm.

Napisano

Dobra można temat zamknąć jak coś, byłem dziś w 10 sklepach rowerowych w Krakowie i tylko w 1 sklepie mieli ten pierścień.

Kosztował 15 zł i jest nakręcany na gwint piasty a rozstaw 6 śrub idealnie pasuje do tarczy, jeśli kogoś interesuje to kupiłem go w sklepie-komisie rowerowym "Jur-Mar" na al. Jana Pawła II 10 w Krakowie.

Dzięki Wszystkim za pomoc.

Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...