Skocz do zawartości

[buty+ pedały] jazda szosowa na rowerze mtb

drMarcin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam rower kross hexagon V6,

ważę 117kg tak tak hehe, ale już niedługo

Jeżdżę szosowo tak naprawdę jeździłbym na szosie ale waga na to nie pozwala.

Jstem laikiem w sprawach sprzętu rowerowego i prosiłbym o konkretne porady odnośnie zakupu butów i pedałów do jazdy typowo szosowej. Cena tak do 400 zł maxxxx mogą być tańsze.

Mile widziane linki do aukcji z allegro

Z góry dzikuję za odpowiedzi

Witam,

Posiadam rower kross hexagon V6,

ważę 117kg tak tak hehe, ale już niedługo

Jeżdżę szosowo tak naprawdę jeździłbym na szosie ale waga na to nie pozwala.

Jstem laikiem w sprawach sprzętu rowerowego i prosiłbym o konkretne porady odnośnie zakupu butów i pedałów do jazdy typowo szosowej. Cena tak do 400 zł maxxxx mogą być tańsze.

Mile widziane linki do aukcji z allegro

Z góry dzikuję za odpowiedzi

Przepraszam, że dubluje posta ale nie mogę zedytować

mój przykład ( jestem laikiem, z tego co wyczytałem to takie wybrałem)

mój przykład

http://allegro.pl/wyprzedaz-buty-rowerowe-spd-shimano-sh-m087-45-i2500903310.html Buty

http://allegro.pl/pedaly-shimano-spd-pd-m520-czarne-bloki-lublin-i2521950161.html pedały

Przy tej wadze proponuje pd m540 - mają generalnie mniej plastiku, troszkę twardszą sprężynę co przy tej wadze może mieć duże znaczenie. Zaproponowane przez Ciebie buty w tej klasie cenowej są moim zdaniem dobrym wyborem. Po za tym jeśli w przyszłości planowany jest zakup roweru szosowego, to może od razu zakupić zestaw pedałów i butów szosowych?

Buty turystycznie nie mają specjalnie sztywnej podeszwy w dodatku z biegiem czasu (jeżdżenia i chodzenia) się ona dodatkowo wyrabia i staje się jeszcze bardziej miękka. Wybór pedałów do nich nie ma żadnego znaczenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...