Skocz do zawartości

[Rękawiczki] fox dirtpaw vs O'neal monster

Bo0b

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Z racji tego, iż moje rękawice dokonały kresu swego żywota pora rozejżeć się za nowymi.

Zastanawiam się między fox dirtpaw a O'neal monster energy.

Jak z wytzrymałością, komfortem ?

Liczę, że pomożecie dokonać dobrego wyboru

pozdrawiam

Napisano

Nie wiem jak O'neal ale Fox bardzo trafil w moje oczekiwania. Nie przepadalem za rekawiczkami, choc jezdze od ponad 20 lat, czasem bardzo intensywnie i calymi dniami. Odpowiada mi bardzo brak grubych wkladek zelowych itp. wynalazkow. Dobry grip, przewietrzanie wysiada dopiero w upaly. Rzepy maja tendencje do "chwytania" wszystkiego co w zasiegu przy ubieraniu i sciaganiu, co moze sie odbic na naszych ciuchach. Gdy sa zapiete nie ma najmniejszego problemu.

• Mod Team
Napisano

Posiadam Foxy, jednak dostałem je mając Royale Pro, w każdym razie kilka razy w foxach jeździłem - wentylacja jest dość kiepska, porównując z Royalami jest duża różnica, góra mogłaby być bardziej przewiewna. Jeżeli chodzi o wygodę użytkowania to jest nieźle, chociaż silikonowe wstawki na palcach mogłyby znajdować się na ich końcach a nie na środku co czyni je (silikonowe wstawki) zupełnie bezużytecznymi. Wykonanie bardzo dobre, ładnie zszyte, tu nie ma się do czego przyczepić (no może rzepy się wydają tandetne, ale trzymają dobrze).

Nie napisałeś do jakiego stylu jazdy te rękawiczki, Foxy przez wstawki ochronne i kiepską wentylacje najlepiej sprawdzą się w agresywniejszej jeździe :)

Napisano

Styl jazdy można powiedziec, ze zroznicowany.

Zarowna szosa jak i teren, przejazdzki zarowno 20km jaki i +100km

aczkolwiek zdecydowanie czesciej jest to szybsza jazda niz niedzielna wyprawka

oba modele znalazlem za okolo 130zl jak i za okolo 80 co wydaje sie byc zdecydowanie lepsza propozycja ale skad ta rozbierznosc o ile w foxach to chyba tanszy starszy model to monstery sa identyczne trozsze i tansze

wybaczcie za interpunkcje, pisane z tel

Napisano

Nie wiem czy bierzesz tylko te 2 opcje pod uwagę, ale ostatnio zastanawiałem się miedzy Dirtpaw'ami i jednak zdecydowałem sie na 661 recon. Mają naprawdę dobra wentylację, są swietnie wykonane i komfort jazdy zwiekszyl sie ogromnie (chociaz nigdy nie lubilem rekawiczek). Też nie lubię wkladek zelowych. Od spodu maja przyjemny material (skora?) z otworami

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...