marek200 Napisano 31 Lipca 2012 Napisano 31 Lipca 2012 Witam. Chcę kupić używany rower. Wytypowałem 2 najbardziej interesujące mnie modele: Kross Sign Panic : Kross Sign Panic Tanioo!! (2444266652) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Kross Sign DS2 : Rower Kross Sign DS2 (2513187430) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Zastanawiam się który wybrać. Roweru potrzebuję do jazdy turystycznej ale po górskich terenach i tu pierwsze pytanie: jak sprawują się amortyzatory w obydwu modelach? Panic (XCR) DS2 (RST Space Jump). O xcr czytałem i ludzie oceniają go bardzo dobrze. Kolejną sprawą są hamulce. Cenię sobie dużą skuteczność i niezawodność (jak każdy zapewne). Jestem otwarty na propozycje innych rowerów w tym przedziale cenowym i podobnej jakości. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Był bym zapomniał. Czy rama 15 cali będzie odpowiednia dla faceta o wzroście 177 cm ?
MatiK Napisano 31 Lipca 2012 Napisano 31 Lipca 2012 To nie są rowery do jazdy. Nie nadaje się to ani do mtb ani do freeride. Chcesz jezdzić po górskich terenach kup rower do XC ( http://allegro.pl/kross-level-a2-disc-hydraulika-deore-zobacz-sam-i2502684335.html ), chcesz zjeżdżać w lesie kup dh.
krzysq Napisano 31 Lipca 2012 Napisano 31 Lipca 2012 Prawda, do turystyki te rowery, które wkleiłeś, są za ciężkie. Tak jak napisał kolega wyżej, może coś z XC.
marek200 Napisano 31 Lipca 2012 Autor Napisano 31 Lipca 2012 Mój stary rower miał 14 kg z tego co wiem panic ma 15 kg. Nawet bardzo strome podjazdy nie sprawiały mi problemu. Z tego co czytałem amortyzator XCM jest gorszy od XCR. Jedyne o co się boje to rozmiar ramy i jej ułożenie nie wiem jak to nazwać, czy sa jakieś różnice w jedzie rowerem z ramą taką jak w panic i taką jak w tym level a2? :/. Nie chcę wydawać na rower zbyt dużo bo chcę zaoszczędzić na prawko za rok. Dacie jakieś konkretne propozycje rowerów do 1200 zł z mocnymi tarczówkami, sztywną ramą i solidnym amorkiem min. 100 ? Będę bardzo wdzięczny
Denis03x Napisano 31 Lipca 2012 Napisano 31 Lipca 2012 Mój stary rower miał 14 kg z tego co wiem panic ma 15 kg. Nawet bardzo strome podjazdy nie sprawiały mi problemu. Z tego co czytałem amortyzator XCM jest gorszy od XCR. Jedyne o co się boje to rozmiar ramy i jej ułożenie nie wiem jak to nazwać, czy sa jakieś różnice w jedzie rowerem z ramą taką jak w panic i taką jak w tym level a2? :/. Nie chcę wydawać na rower zbyt dużo bo chcę zaoszczędzić na prawko za rok. Dacie jakieś konkretne propozycje rowerów do 1200 zł z mocnymi tarczówkami, sztywną ramą i solidnym amorkiem min. 100 ? Będę bardzo wdzięczny Do ceny 1200zł o 'mocnych tarczówkach' nie ma mowy. Przykładowy rowerek do 1200 http://www.kross.pl/pl/2012/hexagon-x3 I pierwsze jakie na szybko znalazłem z tarczówkami ale mechanicznymi. Chodź nie to powinno w głównej mierze decydować o wyborze roweru, szczególnie przy tej gotówce którą chcesz wydać. http://www.kross.pl/pl/2012/hexagon-x6 http://kellysbike.com/index.php?id=pl_product&product_id=28051&countries_id=170&countries_name=pl&cat_id=318&subcat_id=320
bruce95 Napisano 31 Lipca 2012 Napisano 31 Lipca 2012 Jeśli chcesz mieć mocne tarczówki dobry amor itd. w cenie 1300zł to tylko używki.
marek200 Napisano 31 Lipca 2012 Autor Napisano 31 Lipca 2012 Dziękuję wam serdecznie za zainteresowanie się moim problemem. Chyba zrezygnuję z tarczówek i kupię coś pokroju hexagona x3. Życzę niezawodnych maszyn i niezapomnianych podróży . Pozdrawiam.
Eastern Napisano 31 Lipca 2012 Napisano 31 Lipca 2012 Zobacz w Wadowicach na Mickiewicza 14 jakie rowery mają na stanie, możliwe iż będzie coś ciekawego. W Suchej B w Rant Rowerze na pasażu jest jeszcze taki nawet ciekawy Kross Level A2 2010 19", bodajże z XCRem z przodu jednakże z hamulcami tarczowymi mechanicznymi i SRAMem X5 z tyłu. Na tej ramie w każdym bądź razie: Jeśli masz mozliwość podjechać to według mnie warto. Kosztuje on od ręki 1399zł i wygląda na konkretny sprzęt, którym po Leskowcach na luzie sobie pośmigasz.
marek200 Napisano 31 Lipca 2012 Autor Napisano 31 Lipca 2012 W wad w six seconds bylem kilka razy ale wydawało mi się za drogo. Dzięki że powiedziałeś mi w ogóle o takim sklepie w Suchej. Nie mam zbyt daleko więc na pewno tam pojadę Ten rowerek jest bardzo kuszący.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.