Skocz do zawartości

[rower] Kross Sign Panic i Kross Sign DS2, który wybrać?

marek200

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Chcę kupić używany rower. Wytypowałem 2 najbardziej interesujące mnie modele:

Kross Sign Panic : Kross Sign Panic Tanioo!! (2444266652) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Kross Sign DS2 : Rower Kross Sign DS2 (2513187430) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Zastanawiam się który wybrać. Roweru potrzebuję do jazdy turystycznej ale po górskich terenach i tu pierwsze pytanie: jak sprawują się amortyzatory w obydwu modelach? Panic (XCR) DS2 (RST Space Jump). O xcr czytałem i ludzie oceniają go bardzo dobrze. Kolejną sprawą są hamulce. Cenię sobie dużą skuteczność i niezawodność (jak każdy zapewne). Jestem otwarty na propozycje innych rowerów w tym przedziale cenowym i podobnej jakości. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

Był bym zapomniał. Czy rama 15 cali będzie odpowiednia dla faceta o wzroście 177 cm ?

Napisano

Mój stary rower miał 14 kg z tego co wiem panic ma 15 kg. Nawet bardzo strome podjazdy nie sprawiały mi problemu. Z tego co czytałem amortyzator XCM jest gorszy od XCR. Jedyne o co się boje to rozmiar ramy i jej ułożenie nie wiem jak to nazwać, czy sa jakieś różnice w jedzie rowerem z ramą taką jak w panic i taką jak w tym level a2? :/. Nie chcę wydawać na rower zbyt dużo bo chcę zaoszczędzić na prawko za rok. Dacie jakieś konkretne propozycje rowerów do 1200 zł z mocnymi tarczówkami, sztywną ramą i solidnym amorkiem min. 100 ? Będę bardzo wdzięczny

Napisano

Mój stary rower miał 14 kg z tego co wiem panic ma 15 kg. Nawet bardzo strome podjazdy nie sprawiały mi problemu. Z tego co czytałem amortyzator XCM jest gorszy od XCR. Jedyne o co się boje to rozmiar ramy i jej ułożenie nie wiem jak to nazwać, czy sa jakieś różnice w jedzie rowerem z ramą taką jak w panic i taką jak w tym level a2? :/. Nie chcę wydawać na rower zbyt dużo bo chcę zaoszczędzić na prawko za rok. Dacie jakieś konkretne propozycje rowerów do 1200 zł z mocnymi tarczówkami, sztywną ramą i solidnym amorkiem min. 100 ? Będę bardzo wdzięczny

Do ceny 1200zł o 'mocnych tarczówkach' nie ma mowy.

Przykładowy rowerek do 1200

http://www.kross.pl/pl/2012/hexagon-x3

I pierwsze jakie na szybko znalazłem z tarczówkami ale mechanicznymi. Chodź nie to powinno w głównej mierze decydować o wyborze roweru, szczególnie przy tej gotówce którą chcesz wydać.

http://www.kross.pl/pl/2012/hexagon-x6

http://kellysbike.com/index.php?id=pl_product&product_id=28051&countries_id=170&countries_name=pl&cat_id=318&subcat_id=320

Napisano

Dziękuję wam serdecznie za zainteresowanie się moim problemem. Chyba zrezygnuję z tarczówek i kupię coś pokroju hexagona x3. Życzę niezawodnych maszyn i niezapomnianych podróży ;). Pozdrawiam.

Napisano

Zobacz w Wadowicach na Mickiewicza 14 jakie rowery mają na stanie, możliwe iż będzie coś ciekawego.

W Suchej B w Rant Rowerze na pasażu jest jeszcze taki nawet ciekawy Kross Level A2 2010 19", bodajże z XCRem z przodu jednakże z hamulcami tarczowymi mechanicznymi i SRAMem X5 z tyłu. Na tej ramie w każdym bądź razie:

9.jpg

Jeśli masz mozliwość podjechać to według mnie warto. Kosztuje on od ręki 1399zł i wygląda na konkretny sprzęt, którym po Leskowcach na luzie sobie pośmigasz.

Napisano

W wad w six seconds bylem kilka razy ale wydawało mi się za drogo. Dzięki że powiedziałeś mi w ogóle o takim sklepie w Suchej. Nie mam zbyt daleko więc na pewno tam pojadę ;) Ten rowerek jest bardzo kuszący.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...