Skocz do zawartości

[Opona] Kenda flame a Continental race king

Tomeq631

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Wczoraj jadąc po ostrych kamieniach wybuliło mi starą kende flame i musze kupic nowa. Z tąd Stąd pytanie do forumowiczów co bedzie lepsze? Jeżdze sporo po aswalcie asfalcie , wiec oczekuje małego oporu toczenia ale po kamienistych drogach wybojach też dosyc czesto uczeszczam. Czy mniejsze opory bedzie miała kenda czy continental? Mowa o rozmiarze Kenda 26x2,125 a Continental 26x2,2

Napisano

skoro jezdzisz na asfalcie, to moze coś cieńszego niż 2.125? Przecież to spory balon i niepotrzebna waga. ja mam w szosie oponki 1.5 i daje spokojnie rade nawet w troszke głębszym piasku, na kamieniach też jest wporządku. Na pewno bedziesz miał lżej i mniejsze opory :) miałem flame i byłem baardzo niezadowlony.

Napisano

Ciężko powiedzieć która opona będzie miała mniejsze opory toczenia- do tego trzeba porządnych testów. Znalazłem za to sam artykuł o continentalu: http://www.velonews.pl/sprzet/testy/2064 poczytaj, może przekona Cię.

Brat ma też te Continentalki drugi sezon i jest zadowolony. Kolejny komplet, który będzie kupował to te same opony.

Napisano

skoro jezdzisz na asfalcie, to moze coś cieńszego niż 2.125? Przecież to spory balon i niepotrzebna waga. ja mam w szosie oponki 1.5 i daje spokojnie rade nawet w troszke głębszym piasku, na kamieniach też jest wporządku. Na pewno bedziesz miał lżej i mniejsze opory :) miałem flame i byłem baardzo niezadowlony.

Z tym że mam problem bo z przodu też mam kende wiec by pasowało cos podobnej szerokosci

Napisano

Z tym że mam problem bo z przodu też mam kende wiec by pasowało cos podobnej szerokosci

Masz dwa wyjścia albo dokupić podobny rozmiar albo kupić komplet nowych opon o mniejszym rozmiarze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...