Skocz do zawartości

[amortyzator] MAGURA - używany opłaca się?

Rekomendowane odpowiedzi

Hello !

Udało mi się dorwać używany Amortyzator Magura w stanie idealnym będę go miał za ok 2mc gdyż daje za niego 600zł i po prostu rozkładam sobie to na 2 raty jak go spłacę będzie już u mnie leżał ;D

Jeżeli chodzi o model to wiem tyle Skok 80mm, Powietrzny, 2 bustery, tarcza max 180mm, golenie górne złotawe

Dokładnego modelu nie znam gdyż właściciel jak mył rower używał myjki ciśnieniowej dał za duże ciśnienie i naklejki poszły poźniej nakleił jakieś inne także Magury

Na 100000% widelec sprawny od zaufanej osoby

A tu mój rower

http://www.forumrowerowe.org/topic/114698-rower-hexagon-v3-custom/

chwilowo do konca tego sezonu bedzie on w nim jak juz go bede miał ale musze i tak na przyszły sezon zmienić rame

czekam na opinie

• Mod Team

Chwilowo Magura czy V3?

Kupujesz/kupiłeś amortyzator Magury za 600 pln i nie wiesz jaki model?

Sprawdziłeś czy działa, nie ma luzów ( wcześniejsze Magury miały tendencję do luzów na ślizgach), czy nie ma pękniętej podkowy (zdarzało się w Durinie), popękanych haków ( zdarzało się w Menji i Durinie) ?

Z drugiej strony jeśli poprzedni użytkownik używał myjki ciśnieniowej do mycia amorka, to mocno powątpiewam w ową 1000000% sprawność.

Nie oczekuj opinii na temat modelu,którego sam nie jesteś pewien. Magura miała kilka amorków w ofercie- średniej jakości Menje, wyścigowe Duriny, fajne Thory i Wotany. Gdzieś kiedyś był sprężynowy Odur,ale jak większość amorków Magury świata nie zawojował.

Ten amorek to na powietrze jest?

Jak rower był myty myjką ciśnieniową to można przyjąć, że nie miał łatwego życia np. starty w zawodach albo błotnisty teren. Inna sprawa dziwne, że naklejki zeszły, tyle widziałem amortyzatorów i 99% miało naklejki a też były myte myjką. Inna sprawa, że za dobrą magurę trzeba wyłożyć troszkę więcej niż 600zł zresztą jak za każdy dobry używany amortyzator.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...