Skocz do zawartości
  • 0

Kross Hexagon V4 (2011) - czy warto inwestować w lepszy osprzęt?

Gość Acro

Pytanie

Napisano

Witam

Na wstępie chciałbym się przywitać.

Chciałbym poznać opinie na temat tego, czy opłaca się inwestować w lepszy osprzęt w rowerze Kross Hexagon V4 z 2011r. Rower z tej "półki" kupiłem około 1,5 roku temu z zamiarem rozpoczęcia bardziej intensywnej jazdy po drogach szutrowych i leśnych, ale niezbyt trudnych. Jednak nie chciałem inwestować na początku zbyt dużej kwoty, bo nie wiedziałem czy starczy mi chęci na jazdę oraz wolnego czasu. Aktualnie chciałbym jeździc coraz więcej, uwzględniając trudniejsze trasy. W związku z tym mam pytanie.

Czy warto inwestować w ten rower, kupując lepszy osprzęt (np. amortyzator z blokadą, hamulce tarczowe itd), taki który powinien podnieść komfort jazdy i bezpieczeństwo, opierając się na ramie, którą ma?

Czy może zainwestować w nową ramę + osprzęt lub nowy rower z mocniejszą ramą i lepszym osprzętem?

Przeglądałem tematy forów dotyczących tego roweru i opinie nt ramy nie były zbyt dobre (głównie chodziło o jej wytrzymałość, podatność na zniekształcenia)

Za wszelkie sugestie będę wdzięczny.

Pozdrawiam

Acro

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...