- 0
Kross Hexagon V4 (2011) - czy warto inwestować w lepszy osprzęt?
-
Podobna zawartość
-
- 5 odpowiedzi
- 351 wyświetleń
-
- 6 odpowiedzi
- 950 wyświetleń
-
- 14 odpowiedzi
- 894 wyświetleń
-
[amortyzator przedni] wymiana amortyzatora w rowerze kross soil boost 1.0 2020
Przez kraleoo,
- amortyzator
- santour
- (i 2 więcej)
- 5 odpowiedzi
- 941 wyświetleń
-
- 1 odpowiedź
- 658 wyświetleń
-
Pytanie
Gość Acro
Witam
Na wstępie chciałbym się przywitać.
Chciałbym poznać opinie na temat tego, czy opłaca się inwestować w lepszy osprzęt w rowerze Kross Hexagon V4 z 2011r. Rower z tej "półki" kupiłem około 1,5 roku temu z zamiarem rozpoczęcia bardziej intensywnej jazdy po drogach szutrowych i leśnych, ale niezbyt trudnych. Jednak nie chciałem inwestować na początku zbyt dużej kwoty, bo nie wiedziałem czy starczy mi chęci na jazdę oraz wolnego czasu. Aktualnie chciałbym jeździc coraz więcej, uwzględniając trudniejsze trasy. W związku z tym mam pytanie.
Czy warto inwestować w ten rower, kupując lepszy osprzęt (np. amortyzator z blokadą, hamulce tarczowe itd), taki który powinien podnieść komfort jazdy i bezpieczeństwo, opierając się na ramie, którą ma?
Czy może zainwestować w nową ramę + osprzęt lub nowy rower z mocniejszą ramą i lepszym osprzętem?
Przeglądałem tematy forów dotyczących tego roweru i opinie nt ramy nie były zbyt dobre (głównie chodziło o jej wytrzymałość, podatność na zniekształcenia)
Za wszelkie sugestie będę wdzięczny.
Pozdrawiam
Acro
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.