drink123 Napisano 29 Lipca 2012 Napisano 29 Lipca 2012 jak w temacie. który lepszy? z tego co widzę, to crank nie posiada łyżki do opon, ale podobno jest solidniejszy niż topeak. co polecacie?
dominv8 Napisano 29 Lipca 2012 Napisano 29 Lipca 2012 podjedź lub przedzwoń do najblizszego go sportu bo była tam promocja na topeaka za 55 zł, a chłopaki go bardzo chwalą na forum także bedziesz zadowolony. ja mam od kilku dni crankbrothers 17 i powiem ci ze bardzo mocny ten zestaw jest, rozkułem juz 3 łańcuchy i dokręcałem korbę imbusem 8 z dość dużą siłą, także polecam, ale był droższy bo kosztował 88 zł + 6 wysyłka. jakbym miał tego topeaka pod ręką za 55 zł to bym brał, ale nie chciało mi się do go sportu jechać
drink123 Napisano 29 Lipca 2012 Autor Napisano 29 Lipca 2012 do najbliższego go sportu mam jakieś 40 km więc mi się za bardzo nie opłaca. w grę wchodzi tylko zamówienie przez internet, a tutaj zarówno crank jak i topeak są w podobnej cenie. jak wygląda w ogóle długość poszczególnych kluczy? nie są za krótkie? gdzieś przeczytałem, że w cranku są krótkie klucze, dobre do mtb, ale nie bardzo do trekkinga, a ja właśnie mam trekkinga. co sądzicie o tych zestawach? http://allegro.pl/klucze-sks-tom-18-18-funkcji-184-g-okazja-i2487249811.html http://allegro.pl/13-funkcyjny-zestaw-narzedziowy-lezyne-rap-13-i2519593120.html
dominv8 Napisano 30 Lipca 2012 Napisano 30 Lipca 2012 te które podałeś widać ze firmowe są i powinny być bardzo dobre na pewno lezyne, ale nie zauważyłem zeby któryś zestaw miał dłuższe klucze niż crankbrothers. imbusy mniejszych rozmiarów są dość długie tylko ten największy imbus do korby jest troche skrócony , ale jak wczoraj dokręcałem korby to nie zauważyłem zeby mi coś przeszkadzało, a korba jest korba czy w mtb czy w trekkingu raczej dokręca się w tym samum miejscu także powinno byc ok. to masz Zestaw narzędzi Topeak HEXUS II (2527716699) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. hexusa za 75,90 + wysyłka, a ja za CB dałem 88 + wysyłka. także cena podobna do lezyne bo 6 zł droższe, ale narzędzie pewne i polecane przez forumowiczów , a jak ci za drogo to mozesz napisać do sprzedającego i zapytać czy da się coś cene ponegocjować, może ci coś opuści lub zaproponuje wysyłke gratis bo list priorytetowy nie jest aż tak drogi. zobacz te zdjęcie z czym topeak daje radę , zdjęcie uzytkownika z innego tematu Topik dał radę... - Jakiś tam ... - Galerie - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa
lajtspid Napisano 30 Lipca 2012 Napisano 30 Lipca 2012 Plastikowe łyżki, mają to do siebie, że lubią się łamać. Wcześniej, lub później, ale jednak. Moim zdaniem lepiej je mieć osobno, niż zintegrowane z toolem.
dominv8 Napisano 30 Lipca 2012 Napisano 30 Lipca 2012 no nad tymi łyżkami sie nie zastanawiałem, ale w takim zestawie powinny być wykonane chyba z plastiku dobrej jakości poza tym jedna jest wzmocniona bo jest w niej zatopiony aluminiowy imbus do rozkuwacza. btw. tutaj fajny test CB 17 http://mtbikes.pl/artykuly/testy/podreczny-zestaw-narzedzi-crank-brothers-multi-17/ ze zdjęciami i realną wagą.
drink123 Napisano 30 Lipca 2012 Autor Napisano 30 Lipca 2012 dzięki za opinię, kupiłem topeak hexus II bo były akurat w sklepie za 85 zł a zalezy mi na czasie. Zobaczymy jak się spiszę.
Diaxxx Napisano 15 Sierpnia 2012 Napisano 15 Sierpnia 2012 To ja się dorzucę z pytaniem. Czy komukolwiek zdarzyło się, żeby trzasnęły łyżki z Hexusa? Na ichniej stronie widzę, że mają w ofercie Replacement kit, ale w necie nie widzę możliwości ich nabycia. Ciekawy jestem czy nie kosztują tyle co cały Hexus
mariusz231 Napisano 15 Sierpnia 2012 Napisano 15 Sierpnia 2012 To ja się dorzucę z pytaniem. Czy komukolwiek zdarzyło się, żeby trzasnęły łyżki z Hexusa? Na ichniej stronie widzę, że mają w ofercie Replacement kit, ale w necie nie widzę możliwości ich nabycia. Ciekawy jestem czy nie kosztują tyle co cały Hexus Jak mi pęknie to dam znać
Diaxxx Napisano 17 Sierpnia 2012 Napisano 17 Sierpnia 2012 Jak mi pęknie to dam znać Liczę na to Kojarzy ktoś czy jakieś promocje na Hexusa gdzieś mają w Warszawce?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.