CodyX Napisano 29 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Gdy oryginalny osrzęt tego taniego roweru przestał mi wystarczać, wymieniłem to i owo... i tak z tego co przyjechałe ze sklepu została rama, siodło, sztyca i przednia obręcz. RAMA: GT Avalanche 3.0 size L WIDELEC: Rock Shox Reba SL HAMULCE: M596 180/ 160 mm PEDAŁY: BBB KORBY: Shimano FC-M590 175mm MANETKI: Shimano XT M770 PRZERZUTKA T: Shimano XT 9 M760 PRZERZUTKA P: Shimano XT M760 KASETA: Shimano CS-HG81-9 KOŁO P. Axelrims DM17 - piasta Deore XT M765 CL KOŁO T. Axelrims DM18 - piasta Deore M595 CL OPONY: Schwalbe RACING RALPH 2.25 SZTYCA: N/N MOSTEK: Truvativ TEAM KIEROWNICA: Truvativ Team XC-Race SIODŁO: WTB GT Zdjęcia na razie tylko takie mam Do wymiany jeszcze sztyca i siodło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marky5 Napisano 30 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Rowerek mi się podoba zarówno wizualnie jak i osprzętowo.Porządna rama, klasowy amor i świetne opony i to jest podstawa. Dobrze jest kolorystycznie,rama,amor,piasty,korby.Osobiście nastawił bym się na wymianę jeśli nie całych kółek to przynajmniej obręczy na disc dla lepszego wyglądu i mniejszej masy. Co do sztycy i siodła oczywiście w pierszym rzędzie do wymiany.Myślę,że fajnie by pasiły te elementy dobrane pod kolor do reszty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 30 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Nie lepiej 2 normalne bidony niż takiego olbrzyma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CodyX Napisano 31 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 O obręczach myślałem, ale chciałem wymienić amor, dobry amor tylko na tarcze, a przednią piastę miałem już do wymiany więc padła decyzja o hamulcach tarczowych. Zwłaszcza, że tą rebe trafiłem za 1000zł nową. Obecnie nie opłaca mi się zmieniać obręczy, znów przeplatanie i koszty... pierw siodło, sztyca i spodenki :-) Co do bidonu. Na Kargowej mi wypadł bo źle włożyłem. Ale głównie wodę wożę w camel bagu. A żeby kupić drugi koszyk.. nie podrodze mi do sklepu :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianox360 Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Chcesz pokręcić - pisz na pw, a najlepiej to zapraszam na lubin bike team na facebook Ps. Na kółkach zejść z wagą i malina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sliv Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Wizualnie naprawdę dobrze się prezentuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablito Napisano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Podoba mi się to łączenie tylnego trójkąta ramy z górną rurą ramy, jest takie nietypowe ładny rowerek masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil13342 Napisano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Fajny rower, mam pytanie: jakie to tarcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CodyX Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Tył to Deore SM-RT53 160mm a przód SLX SM-RT64 M 180mm Kółka pewnie też pójdą do poprawy ale raczej nie w tym sezonie. Kolega podsunął mi pomysł aby sztyce kupić w złotym kolorze, pod amorek. Powinno dobrze wyglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 16 Sierpnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Ale amorek jest chyba srebrny? Czy ja źle widzę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CodyX Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Ale lagi (te górne jeżeli dobrze mówię) są koloru złoty mat, na zdjęciu tego dobrze nie widać. Tutaj trochę lepiej. W takim mniej więcej kolorze będę szukał czegoś przyzwoitego. jak nie znajdę do pewnie srebrna/szara Cel taki aby "gołe rury" miały zbliżony kolor. Ale nic za wszelką cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 16 Sierpnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Patrząc na Twój rower ( zresztą całkiem fajny) jakoś nie widzę w nim złotej sztycy..... Czarną owszem , ale złotą nie..... Masz szarą ramę,szary amorek i czarny kokpit plus czarne siodełko i inne graty. IMO polowałbym na jakiegoś czarnego , względnie srebrnego Thomsona lub Fizika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CodyX Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Niewątpliwie wezmę pod uwagę tą sugestię. Nic na razie nie jest przesądzone. A zakupy dopiero po przypływie jakiejś gotówki bo pieniądze na razie to na bilety lotnicze i wyjazdy uciekają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezio Napisano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Ile masz wzrostu na L, jeśli można wiedzieć? Sztyca 400? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CodyX Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Wzrostu 187cm. A sztyca ile ma to nie wiem Taką miałem i taką włożyłem :-) A, i jest drugi koszyk na bidon, naturalnie srebrny No i bidony dwa mniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CodyX Napisano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Mały update. Właśnie wróciłem z wagi. 12560g. Za tydzień zamawiam siodło. Najprawdopodobniej Selle Italia SL XC. Sztycy jeszcze nie upatrzyłem. A zimą koła. Najprawdopodobniej Mavic Crossride (Disc). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
CodyX
Gdy oryginalny osrzęt tego taniego roweru przestał mi wystarczać, wymieniłem to i owo... i tak z tego co przyjechałe ze sklepu została rama, siodło, sztyca i przednia obręcz.
RAMA: GT Avalanche 3.0 size L
WIDELEC: Rock Shox Reba SL
HAMULCE: M596 180/ 160 mm
PEDAŁY: BBB
KORBY: Shimano FC-M590 175mm
MANETKI: Shimano XT M770
PRZERZUTKA T: Shimano XT 9 M760
PRZERZUTKA P: Shimano XT M760
KASETA: Shimano CS-HG81-9
KOŁO P. Axelrims DM17 - piasta Deore XT M765 CL
KOŁO T. Axelrims DM18 - piasta Deore M595 CL
OPONY: Schwalbe RACING RALPH 2.25
SZTYCA: N/N
MOSTEK: Truvativ TEAM
KIEROWNICA: Truvativ Team XC-Race
SIODŁO: WTB GT
Zdjęcia na razie tylko takie mam
Do wymiany jeszcze sztyca i siodło.
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.