Deuter Napisano 29 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Witam! Mam pytanie. Gdzie można kupić rower elektryczny, który ma mocniejszy silnik niż 250W i szybciej jedzie niż 25 km/h (z podłączeniem elektrycznym)? Próbowałem w wielu sklepach w Poznaniu. Wszyscy oferowali mi tylko do 250W silnik i max. prędkość do 25 km/h przy pracy silnika elektrycznego (powyżej napęd się odłącza),. Nie mogę przebić tej bariery zakupu. Będę wdzięczny za jakiekolwiek podpowiedzi. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 29 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 http://allegro.pl/hercules-tourer-8-e-bike-luksus-silnik-250w-okazja-i2519476321.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilq Napisano 29 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Witam! Mam pytanie. Gdzie można kupić rower elektryczny, który ma mocniejszy silnik niż 250W i szybciej jedzie niż 25 km/h (z podłączeniem elektrycznym)? Próbowałem w wielu sklepach w Poznaniu. Wszyscy oferowali mi tylko do 250W silnik i max. prędkość do 25 km/h przy pracy silnika elektrycznego (powyżej napęd się odłącza),. Nie mogę przebić tej bariery zakupu. Będę wdzięczny za jakiekolwiek podpowiedzi. Pozdrawiam. Sory że potroluje ale jak potrzebujesz motora to kup sobie motor a nie rower z silnikiem, takie coś nie istnieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 29 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Tak jak kolega wyżej pisze - nie kupisz, bo powyżej 250W/25kmph nie byłby to rower według prawa, więc pozostaje kupno skutera, albo motocykla ;c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuter Napisano 31 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
actyvny Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Możesz kupić zwykły rower elektryczny, a potem go w serwisie rowerowym albo motorowym podrasować. Nie jest to jednak zgodne z unijnym prawem: http://roweryelektryczne.info/rowery-elektryczne/opis.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Sory że potroluje ale jak potrzebujesz motora to kup sobie motor a nie rower z silnikiem, takie coś nie istnieje. Jak już musisz sobie potrolowac, to przynajmniej nie rób z siebie pośmiewiska i posługuj się poprawną polszczyzną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
actyvny Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Sorry za wcześniejszą wypowiedź, gdyż nie była do końca prawdziwa. Okazuje się, że jest rower elektryczny który może jechać szybciej niż 25km/h: http://roweryelektryczne.info/producenci/bulls/35-oto-najszybszy-e-rower.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilq Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Rower jest napędzany tylko siłą mięśni. Coś co ma silnik nie jest rowerem - to jest motor. Coś takiego jak rower z silnikiem (niezależnie od tego co twierdzi producent) nie istnieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burak Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Rower jest napędzany tylko siłą mięśni. Coś co ma silnik nie jest rowerem - to jest motor. Coś takiego jak rower z silnikiem (niezależnie od tego co twierdzi producent) nie istnieje. Don Kichot twierdził, że wiatraki nie są wiatrakami tylko olbrzymami. Zapomniałeś też dodać, że Twoja definicja roweru nie jest zgodna z definicją roweru w polskim prawie. Myślę, że powinieneś się tym zająć... :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.