Gość Saab Napisano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 jeżdzę i po asfalcie i po piaszczystych ubitych drogach, czasem trafi się trochę więcej piachu, są tez leśne ścieżki. Jeżdżę tylko w suchym terenie ale nalezy uwzglednić kałużę na asfalcie. Mam rower Giant Rincon i standardowe opony do niego, ale po długiej jeździe gdy wracam padnięty jadę zawsze asfaltem żeby było lżej, ale czasem nie jest (np rozmiękczony przez słońce). Szukam więc opon które zwiększyłyby mój zasięg. Wstępnie wybrałem coś takiego: KENDA COSMOS K-184 http://www.allegro.pl/item93488059_opona_kenda_cos mos_26_x_1_75_k_184_od_ss_.html KENDA Kobra 2.00 http://www.allegro.pl/item94158670__s_s_opona_kend a_kobra_2_00_semi_slick_najtaniej.html MAXXIS WORMDRIVE 26x1.90 http://www.allegro.pl/item94226950_wyprzedaz_opona _maxxis_wormdrive_26x1_90_kev_nowa.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dratwa74 Napisano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Na tych Maxxisach jezdziłem w zeszłym sezonie.Opony fajne,ale bardzo delikatne.Po jakiś 2000km. co chwilę łapałem kapcia no i zdjąłem choć wizualnie były jeszcze niczego sobie.Teraz mam Schwalbe Marathon Plus z systemem Smart Guard.Jezdzi się na nich świetnie.Jedyna wada to cena najtaniej chyba można dostać po 73 zeta za sztukę,no i ważą trochę więcej przez tą dodatkową warstwe kauczuku wewnątrz Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 wszystkie z podanych przez ciebie linków nie dzialaja od razu mowie 2.0 odpada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabo Napisano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Ja miałem te maxxisy i było okej. Jedyna wada jaką zauważyłem, to to że szybko się scierają, ale nie miałem zadnych ekscesów z łapaniem gum, nawet jezdząc z sakwami. trakcja na szosie i w terenie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Saab Napisano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Marix - linki działają, zaznacz cały link (a nie tylko to podkreslone) i wklej do przegladarki. dratwa74 - a te Schwalbe Marathon Plus nadają sie do takiej jazdy jak opisałem? Nie są zbyt "łyse" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dratwa74 Napisano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Na asfalcie super,są bardzo "szybkie",jeżeli w teren to raczej utwardzony.Na miękkim za bardzo się wcinają Gdzieś czytałem opis wyprawy bodajże do Kazachstanu właśnie na tych oponach-bardzo chwalili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bauer1000 Napisano 4 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 ja dzis kupilem swoje pierwsze semi-slicki Sa to oponki Kenda cosmos 26 szerokosc 1.75 na allegro byly za 20 zl mialem szczescie ze najpierw poszedlem do sklepu, wyrwalem komplet za 32 zl Ile sa warte i jak sie sprawuja to sie okaze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.