niko23 Napisano 29 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Witam, posiadam specjalny środek z woskiem do mycia aut, ale nie jestem pewien czy to dobry pomysł w stosunku do rowerku, bardzo bym prosił o pomoc. Jeszcze jedno pytanko, czy w internecie znajduje się jakiś kompletny poradnik co do konserwacji roweru szosowego (mycie, smarowanie, itp.) i czy ten http://www.rajubikes.pl/smarowanie.htm jest dalej aktualny co do mojej kochanej kolareczki. Serdecznie dziękuje i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 29 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Ja myje zwykłym szamponem samochodowym z marketu (bez wosku), ew płynem do naczyń, potem ramę woskuję woskiem Collinite 476s. Polecam. Co do twojego środka, na pewno myjąc nim nic nie zapsujesz Napweno nie niszczy smaru w pancerzach czy w piastach bardziej niż płyn do mycia naczyń. Kosmetyki samochodowe dobrze usuwają zabrudzenia drogowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1408 Napisano 29 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Ja ramę szosową jechałem pastą polerską "Tempo" Normalne zacieki np. od isostaru itd. jak nie chciały zejść to tylko Tempem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablito Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Do wiekszych zaprodzen plyn do garow starczy jak sie patrzy:-) Potem tylko przejechac byle woskiem i cacko az sie blyszczy :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrPawcio Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Ja swój myje tylko płynem do naczyń a później wycieram go szmatką z wodą i suszę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrzecieKolo Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Płyn do naczyń widzę rządzi Ja też używam, nieśmiertelny Ludwik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artek312 Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 lekko wilgotka szatka też się sprawdza, z płyne do naczyń szystko schodzi w mig Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaapeo Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Bardzo dobrze się sprawdza płyn do mycia silników np DIMAR (tylko uwaga on jest bardzo mocny !) lub magillo (chyba tak się pisało). Magillo jest słabszy i pryskany wystarczy spryskać ramę i odczekać kilka minut później spłukać wodą, taki śodek można kupić za 13 zł w sklepie chemicznym i gwarantuje, że dobrze wyczyści Oczywiście to stosuj jeżeli masz taki większy brud np w starej szosówce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciecho Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 woskowac rower he he to przesada... łyn do naczyń widzę rządzi Ja też używam, nieśmiertelny Ludwik. dokłądnie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matekis Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Ja swoj myje lekko nawilzona szmatka, plynem do garow, lub szamponem samochodowym z woskiem lub bez, zalezy jaki jest na stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gello1 Napisano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Do ramy szampon z woskiem z TESCO z 4 złote. Płyn do mycia naczyń jest za ostry do lakierów i usuwa powłokę po poprzednim woskowaniu ramy. po wytarciu do sucha jakaś pasta lub wosk do polerowania i jak nowy(albo lepiej niż jak był nowy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.