Skocz do zawartości

[Rama] Rozmiar ramy na 177cm wzrostu

16szymon94

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To jest 18", powinno być dobrze. Ważny jeszcze przekrok, wymiar od podłoża do krocza.

ten wymiar u mnie wynosi ok 85cm

może jeszcze jakieś opinie co do roweru ze zdjęcia w załączniku opis roweru

post-156948-0-80275700-1343552191_thumb.png

Napisano

jest to rama 17,5", model z rocznika 2005. Czy Tobie bedzię się na nim wygodnie jeździć - to zależy gdzie i jak rower bedzie uzytkowany, bo wielkość ramy raczej powinna pasować do wzrostu jak i przekroku. Osprzęt nie powala i jest już "wiekowy" czyli cena także odgrywa rolę przy tym zakupie.

Napisano

wg mnie przy tym przekroku, powieneś celować w okolice 18.5-19"

ten z 1 posta bylby ok, zalezy za ile

ten 2 to nie jest 19" tylko ze 22", zabijesz sie;)

ten 3 spoooro jak za taki rowerek...

Napisano

wg mnie przy tym przekroku, powieneś celować w okolice 18.5-19"

ten z 1 posta bylby ok, zalezy za ile

ten 2 to nie jest 19" tylko ze 22", zabijesz sie;)

ten 3 spoooro jak za taki rowerek...

dzięki za podpowiedzi dowiem się ile cali ma ten drugi i zobaczy się za ile wylicytuje ten pierwszy myślę że w 1k się zmieści bynajmniej mam taką nadzieję

Napisano

...dowiem się ile...

Nic się nie dowiaduj, bo zawiśniesz jajami na tej ramie;) (to tak obrazowo, bo widzę że rozmiar do Ciebie nie przemawia)

rama tam gdzie wychodzi sztyca, powinna być tak około 5-10cm nad linią szczytu kół, żebyś nie wisiał, a to tak żebyś na oko umiał ocenić czy rama sie nada...

Napisano

niby nie moja sprawa, ale nie szkoda Ci pieniędzy na te rowery z linków ? Poszukaj czegoś używanego na poziomie np Krossa A2/A4 z vkami a na pewno taki rower posłuży Ci dłużej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...