zackass1 Napisano 29 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Jak najbardziej ostre, na wolnobiegu bałbym się bez hamulców jeździć. Jak dioda lata w środku to prawdopodobnie oderwała się od radiatora. Jak lubisz majsterkować to rozbieraj przy odrobinie szczęścia wystarczy przylutować na nowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miciu22 Napisano 29 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Rozkręciłem to ustrojstwo i po prostu jestem zdruzgotany- polecam luty na kabelku białym i różowym http://img824.images.../obraz002rq.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demek Napisano 29 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 jasna pala chyba rozne fabryki albo maszyny to robia bo w tej co ja rozbieralem bylo dosc poprawnie a tu to jest tragedia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zackass1 Napisano 29 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Jak taki Chińczyk lutuje tych kabli kilka setek dziennie za jakieś grosze to raczej nic dziwnego, że rozrzut jakościowy jest spory. Za to duży + , że drivery są mocno uniwersalne i dosyć tolerancyjne co do napięcia wejściowego. Ostatnio zrobiłem sobie tylną lampę z jakiejś innej czołówki. Spaloną diodę białą wywaliłem tak samo driver, zostawiłem oryginalną optykę i koszyk na baterie. Sterownik przeszczepiłem z jakieś chińskiej (a jakże )lampki przedniej, oryginalnie zasilany z 6v i napędzający 5 białych ledów. Diody wywaliłem dałem grubsze przewody i czerwoną diodę 1W, zasiliłem z 3v, wszystko fajnie hula, widać mnie z daleka. A najlepsze, że wygląda jak ze śmietnika i nikt raczej się nie skusi na to cudo techniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zackass1 Napisano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Jako, że mi także zaczęło coś latać w środku rozebrałem to cudo chińskiej myśli technicznej i zapłakałem tragicznie nad tym co zobaczyłem.Zdjęcie poglądowe https://lh4.googleus...M_1236.JPG Dioda na zdjęciu ma już nowe kable. Fabryczne były tak cienkie, że uszkodziły się przy rozbieraniu latarki. Przyczyną stukania była osłonka "A", nie mam pojęcia jaka jest jej rola, wywaliłem ją.Star został "przyklejony" do obudowy "B" pastą sylikonową, w dodatku nie pokrywała całej powierzchni styku. Koniecznie trzeba przykręcić radiator śrubkami lub użyć kleju termoprzewodzącego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Star został "przyklejony" do obudowy "B" Jak miałeś to rozebrane możesz mi powiedzieć jaką średnicę ma star w tej latarce ? Wiem ze jestem leniwy bo mam tą latarkę ale jak jeszcze masz ją rozebraną to może dasz rade zmierzyć Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zackass1 Napisano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 star ma 19mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Teraz w Neonet mają na obniżce za 19,99pln lampki Energizer 3 diodowe http://www.neonet.pl/?p=energizer_headlight_3_led Jak myślicie warto kupić do serwisowania roweru i na ryby ? Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=1505 Zależy do czego potrzebujesz ... jeżeli do jazdy na rowerze to tak na szybko odpowiedź brzmi NIE Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Napisałem, że przy serwisowaniu roweru, bym sobie doświetlał np w piwnicy. A na rybach to włączał np przy zmianie przynęty lub o ile by dała radę to doświetlał tam gdzie rzucam. Ciekawe czy da radę... Do samej jazdy na rowerze na kask kupię coś z Magicshine mj-872 lub mj-858, albo Mactronic Noise 500lm. Ale to po nowym roku. Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 13 Grudnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 da radę, można brac śmiało. Ja swojego czasu z podobną czołówką ergizera po jaskiniach się włóczyłem. Nie można było porównac jej do wyrobów Petzl (Tikka czy Tikkina) jakie mieli koledzy, ale jak niechcący nadepnąłem ją po ciemku to też nie płakałem tak długo jak kumpel któremu spadła do jaskini i tyle ją widzieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Kupiłem niby na necie pisali, że ciężko otworzyć pokrywkę od baterii a rękami normalnie otworzyłem, albo sztuka taka mi się trafiła łatwiej otwieralna. Świeci całkiem ok i jak na moje potrzeby co wyżej pisałem myślę, że wystarczy Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 @@zackass1, dzięki za pomiar ... Dzięki tobie dziś popełniłem szaleństwo ... jak się okazało miałem moduł z XM-L T6 na tej samej średnicy bez wymiany drivera wymieniłem stara ... Na pierwszy rzut oka świeci jaśniej ;D. Wiem wiem że to przesada w latarce ze stonki ale co tam ... pokombinuje jeszcze z driverem i zmodernizuje zasilanie na jakieś Li-jon ... . Puki co na jutro postaram się o zdjęcie porównawcze oryginału z moją ... mam nadzieje że moje oko mnie nie myli Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 we wtorek byłem w lesie z moją czołówką po zmroku i stwierdzam że przy wolnej zabawie w śniegu wystarcza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zackass1 Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Na forum "światełka" też się dobrali do tej czołówki także nie jest to takie znowu szaleństwo. Body całkiem fajne i gdybym potrzebował więcej lumenów to sam bym się pokusił o wymianę diody i drivera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Miałem tylko chwile aby porównać oryginał oraz modyfikacje ... https://www.dropbox.com/s/cileukyuoa5nlve/czolowka_modyfikacja1.jpg Po lewej oryginał po prawej XM-L różnica w barwie i moim zdaniem wyraźnie jaśniej na XM-L`u ... Teraz to sam jestem ciekaw jak będzie wyglądała róznica po pełnej modyfikacji ;D. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zackass1 Napisano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Sama barwa światła wydaje się dużo przyjemniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.