Mlodziutki Napisano 28 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Witajcie mój kumpel ma pewien problem a mianowicie, ma rame przystosowaną do amortyzatorów do 80 mm skoku i mam pytanie czy będzie pasować amortyzator z skokiem 100 mm do tej ramy ? A jakby nie co by mogło spowodować wsadzenie takie amortyzatora do takiej ramy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 28 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 jaka rama, jaki amor, nieraz 80sa wysokie a 100 niskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodziutki Napisano 28 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Rama raleigh storm 1.0 a amor jednak jeszcze mniejszy ... Sr-Suntour M2025, skok 63mm a tu zdj http://www.rowerzysta.pl/raleigh2010/rower-gorski-raleigh-storm-gts.html Rama rozmiar 20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 28 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Zaburzy to geometrię, ale można włożyć nawet Boxxera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodziutki Napisano 28 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Ale jakoś strasznie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 28 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Będzie miał przód podniesiony, przy skoku 100 mm to pewnie znacznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodziutki Napisano 28 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Ale odczuje on jak dyskomfort np na podjazdach czy coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 28 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Jak wyjmie wszystkie podkładki z pod mostka i odwróci go na minus to pewnie nie będzie aż tak źle, ale poczuć to poczuje na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodziutki Napisano 28 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Aha to spoko dziękuje za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 28 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 tragedii nei bedzie, na takim sprzecie to scigantem nie jest na pewno... ale wyjmowanie podkladek, mostek na minus to NIE jest sposob na poprawe geometrii, tylko pozycji, jezdzic sie bedzie nadal kijowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 29 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Gdyby to było 80mm i 100mm to by nie było dużej różnicy. Jednak 4 cm to już sporo i można jeździć jak na tym filmiku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lawon Napisano 29 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Zamieniłem amor 80mm na 100mm - poszedł w górę o 3cm. Jadąc pod piaszczystą górkę dużo bardziej myszkuje oraz ogólnie jest mniej zwrotny. Z plusów - nie bolą już mnie nadgarstki po dłuższych jazdach - po bruku mogę jechać nawet 30km/h. Mimo wszystko zbieram teraz na nową(używną) ramę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.