Fenthin Napisano 11 Sierpnia 2012 Napisano 11 Sierpnia 2012 Jak na moje, wywaliłeś kasę w błoto. Ale rozumiem, znaczek Krossa i XT skusiły. Tyle, że w zamian masz beznadziejny widelec, manetki, które obcinają możliwości tylenj przerzutki (de facto najmniej ważnego elementu roweru) do kilkunastu procent i opony, które bardzo szybko będziesz pragnął zmienić. Każdy Epicon będzie ok, przy czym wybieraj z roczników od 2009, starsze mają beznadziejne pokrycie górnych goleni.
Smokey3 Napisano 11 Sierpnia 2012 Autor Napisano 11 Sierpnia 2012 Ale fenthin ja prawie wszystko po trochu będę wymieniał i zacznę od epicona i manetek deore
Fenthin Napisano 11 Sierpnia 2012 Napisano 11 Sierpnia 2012 To przy okazji od razu wymień kasetę i łańcuch. 9-rzędowych manetek nie sparujesz z 8-rzędową kasetą.
Interpowo Napisano 12 Sierpnia 2012 Napisano 12 Sierpnia 2012 Panowie który lepszy Kross level a3 z tego roku czy Cube Aim Disc tez z tego roku >>??
Smokey3 Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Napisano 12 Sierpnia 2012 Ze względu na osprzęt to są one podobne dlatego bierz tego, który bardziej Ci się podoba
99tomcat Napisano 13 Sierpnia 2012 Napisano 13 Sierpnia 2012 Jak na moje, wywaliłeś kasę w błoto. Ale rozumiem, znaczek Krossa i XT skusiły. Tyle, że w zamian masz beznadziejny widelec, manetki, które obcinają możliwości tylenj przerzutki (de facto najmniej ważnego elementu roweru) do kilkunastu procent i opony, które bardzo szybko będziesz pragnął zmienić. Każdy Epicon będzie ok, przy czym wybieraj z roczników od 2009, starsze mają beznadziejne pokrycie górnych goleni. W tym przedziale cenowym jest standardowo xcm czasem niezbyt często xcr więc nie wiem gdzie kasę wywalił. Manetki jak manetki w tej cenie. Oponki fakt kiepskie... Szkoda że nie dali np smart samów Dużą niewiadomą są koła- piasty nie napawają optymizmem a obręcze firmuje kros. Z 2 strony ja mam seryjne koła w aimie 4 sezon i dają radę nadal przy tylko 1 centrowaniu. No ale rigida to pancerne obręcze i zapewne to ich zasługa.
Smokey3 Napisano 13 Sierpnia 2012 Autor Napisano 13 Sierpnia 2012 To jakie manetki mam kupić ? deore tak?
99tomcat Napisano 13 Sierpnia 2012 Napisano 13 Sierpnia 2012 To jakie manetki mam kupić ? deore tak? minimum deorki albo od razu xt. Najpierw sobie jednak pojeździj, bo wyjdzie że na starcie wymienić połowę roweru i do razu można było kupić coś za 2-3k Poza tym najbardziej pilny jest amor. Moja rada to najlepiej od razu zmienić go na minimum raidona bo szkoda nerwów
Smokey3 Napisano 13 Sierpnia 2012 Autor Napisano 13 Sierpnia 2012 No dobra.... Czyli na pierwszym miejscu amorek. Potem manetki, a dalej się zobaczy dzięki ;P
Fenthin Napisano 13 Sierpnia 2012 Napisano 13 Sierpnia 2012 @99tomcat Spójrz jedną czy dwie strony wcześniej. Proponowałem nowy rower z Torą, Sramem X5, na niezłych kołach i też na tarczach. I to taniej niż za ten, który kupił. To powiedz szczerze, nie mam racji? Ale teraz to i tak już musztarda po obiedzie. Nie moja kasa, nie mój wybór.
99tomcat Napisano 13 Sierpnia 2012 Napisano 13 Sierpnia 2012 @99tomcat Spójrz jedną czy dwie strony wcześniej. Proponowałem nowy rower z Torą, Sramem X5, na niezłych kołach i też na tarczach. I to taniej niż za ten, który kupił. To powiedz szczerze, nie mam racji? Ale teraz to i tak już musztarda po obiedzie. Nie moja kasa, nie mój wybór. Jeśli chodzi o rometa to fakt inna klasa. Wygląda niezbyt moim zdaniem ale części z innej półki.
Smokey3 Napisano 13 Sierpnia 2012 Autor Napisano 13 Sierpnia 2012 No właśnie.. w tej kwestii chodziło mi o wygląd , a części to ja sobie powymieniam. Z ramą byłoby gorzej..
radeks23 Napisano 14 Sierpnia 2012 Napisano 14 Sierpnia 2012 Rama Jolene nie wszystkim musi się podobać wizualnie, ale jest dobra, lżejsza od a2. Moim zdaniem to była okazja.
Andrzejpmi Napisano 15 Sierpnia 2012 Napisano 15 Sierpnia 2012 co powiecie o kross x9 w cenie 1600zł http://tablica.pl/oferta/nowy-rower-kross-hexagon-x9-rozmiary-m-l-i-xl-bialoczerwony-model-2012r-ID1na1N.html#3a927e17;r:;s:
Smokey3 Napisano 15 Sierpnia 2012 Autor Napisano 15 Sierpnia 2012 No właśnie dlatego każdy ma swój gust, a co do x9 chyba za taką kwotę opłaca się go kupić Tylko niech wstawi zdjęcia swojego roweru..
Terrqge Napisano 15 Sierpnia 2012 Napisano 15 Sierpnia 2012 Za 1600 zamiast x9 brałbym tego kellysa: http://kellysbike.co...8&subcat_id=271 Co prawda bez tarcz, ale ogólnie ma lepszy amortyzator, trochę lepszy napęd (ten deore w x9 to tylko chwyt, korbę, przerzutkę przednią itp. ma gorsze) i porządniejsze oponki, no i jest prawie o kilo lżejszy. Hexagony służą zresztą bardziej rekreacyjnej jazdy niż do xc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.