Skocz do zawartości

[1500-1700zł] Rower MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dobra krótka piłka bo dziś kupuje :) Tylko dobrze doradż jak możesz ;p

Kross a2 2011 disc

Kross a2 2012

Cube aim 2012

Limbera vx7 pro disc ? :)

Napisano

Skoro jesteś w stanie nagiąć budżet, Romet Jolene 2.0: klik Żaden z wymienionych przez Ciebie rowerów nie ma nawet startu do tego Rometa. Pomijając hamulce, gdyż tu masz Avidy BB5, mechaniczne. ale porównywalne do Draco czy BR-M445, każda część jest lepsza o klasę lub więcej. A szczególnie widelec. Tora nawet w tej najbardziej podstawowej wersji to 3 klasy wyżej niż XCM. Zastanawiałem się nad tym rowerem mając budżet 3000zł, a tu masz go za 1799zł. Szkoda nie brać.

Napisano

Wyglądowo nie umywa sie do krossa levela czy unibiek fusiona, mnie sie nie podoba ani malowanie ani ta stópka ktora w MTB o charakterze sportowym ( na ktory lansowany jest limber tym malowaniem ) pasuje jak swince siodlo. Niestety ja bym tego nie wybral ale to tylko moje zdanie.

Napisano

rowerzysta - jestem aktualnie w terenach wyżyny krakowsko-częstochowskiej a dokładnie w takim miejscu gdzie bez podjazdów się nie obejdzie. Dziś zabrałem Limbera na solidną przejażdżkę po lasach otaczających kamieniołom - kamieniste podłoże, korzenie, strome i kręte zjazdy - radził sobie świetnie, naprawdę :) Ok - przyznam, że nie jest to typowy sportowy MTB ale radzi sobie w takich miejscach i sytuacjach i mi to kompletnie wystarcza :) a co do malowania - bardzo mi się podoba :D Jestem rowerzystą amatorskim dlatego nie potrzebuje jakiegoś super sprzętu, zresztą ten Limber jest dla mnie wystarczająco super i to się liczy :D :D pozdrawiam.

Napisano

Dobra zdecydowałem się tylko na te dwa.. Cube aim 2012 i kross level a2 2012 i nadal nie wiem który.. ;/

A co możecie powiedzieć o sunn Travis na hydrulikach ? :)

Napisano

Widzę, że po prostu musisz mieć coś ze znaczkiem Krossa. Co prawda zrobiłbyś zdecydowanie lepiej, gdybyś wziął tańszego Rometa, którego proponowałem, ale skoro i tak nie odwiedziemy Cię od pomysłu zakupu roweru tej marki, bierz. Tylko nie pluj sobie później w brodę, że mogłeś lepiej wykorzystać kasę.

Napisano

Aaa właśnie.. Fenthin zapomniałem o nim bo wtedy nie mogłem mieć więcej kasy , a okazało się , że do dwóch tys. mogę sobie coś wybrać także chyba wezmę sobie Jolene :)

Napisano

Dobra kupiłem kross level a2 disc deore xt , kolor czerwono-czarny :)

KROSS LEVEL A2 DISC LIMITED HYDRAULIKA DEORE XT ! (2496771744) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Dzięki wszystkim za wyrażenie swojej opinii :)

Z własnego doświadczenia wiem, że modernizacja roweru na vkach to mordęga.

Weź cokolwiek na hydraulikach- bez tego w przyszłości wymiana amora itp będzie bardzo kłopotliwa, a przejście na tarcze to duże koszta. Do tego 8 rzędów jest pancerne ale coraz bardziej budżertowe- nawet alivio stało się juz rzędowe.

Moja propozycja coś z tarczami nawet jeśli to mechaniki i 9 rzędów.

Napisano

99tomcat, no ale przecież wziął na tarczach, więc o co jeszcze chodzi?

przegapiłem ostatni post autora :icon_confused:

Swojadrogą niespójności w opisach- to ma xct czy xcm? ;)

Troiche jakiś taki składak- z tyłu xt ? Ogólnie jednak w tym budżecie to wydaje się ok

Napisano

Wiem wiem.. zacznę od amorka bo jest beznadziejny ;p Mówisz epicon.. dasz mi link do jakieś dobrego epicona ?:D Najlepiej z pop-lockiem w manetce ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...