Skocz do zawartości

[1500-1700zł] Rower MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiem czy jest sens pchać się w CUBE, bo przy tańszych cube osprzęt jest praktycznie taki sam jak w a2...

Tutaj jest jeden z najtańszych cube hard tail (około 1700zł): http://www.cube.eu/p...im-black-white/ <- Cube AIM

Moim zdaniem jak niedaleko masz salon z tym krossem, to pewnie masz tam tez autoryzowany serwis kross, więc w razie jakichś usterek/przeglądów/gwarancji, zawsze serwis masz pod ręką, a nie musisz wysyłać roweru, jeśli kupujesz przez internet. Zresztą, jeśli kupujesz w stacjonarnym zawsze możesz usiąśc, może nawet się przejechać i sprawdzić czy ci pasuje.

Jak na 1700zł to a2 nawet się opłaca, bardzo fajna geometria ramy, pomijając to że z przodu jest niestety przerzutka altus (która ma tendencję do szybkiego rozregulowywania), opony są przeznaczone stricte na teren i po 1,5k z tyłu w niektórych miejscach ja nie miałem już bieżnika (sporo jeździłem po asfalcie), to nawet w porządku. Amortyzator jest jaki jest, raczej do jazdy rekreacyjnej, ale za tą cenę nie ma co wymagać zbyt dużo, w razie czego zawsze możesz w niego zainwestować. ;) Mi się udało a2 nową za 1500 kupić także może i u ciebie będzie trochę taniej.

A Aim od a2 z czego widzę jest troszkę lżejszy, ma lepsze oponki i ciutkę lepszą korbę. W sumie chyba cokolwiek wybierzesz i tak będziesz zadowolony.

EDIT: Jakbyś trochę dołożył, to może to byłoby dobrym wyborem: http://www.forumrowerowe.org/topic/118740-rower-kellys-oxygen-2011/page__pid__1113819?do=findComment&comment=1113819 Amortyzator rozwala wszystkie te sprężynki typu XCM. ;)

Napisano

Nie, to jest ten sam XCM, czyli zwykła sprężynka, jakbyś chciał prawdziwy amor powietrzny to Kellys Oxygen 2011 po przecenie, ma Recona.

Jeśli masz tego Cube u siebie w mieście i do tego masz autoryzowany serwis to czemu nie... Moim zdaniem serwis blisko domu to super udogodnienie, jeśli nie znasz się za bardzo na tym, to kupowanie roweru przez internet, a potem wysyłanie go na gwarancję nawet przy małych usterkach (i długie oczekiwanie aż przyjdzie), czy płacenie serwisowi jest bez sensu. No chyba że masz zamiar samemu wszystko naprawiać. ;)

Napisano

Jeśłi możesz dopłacić to 150zł to oczywiście że Kellysa. Amortyzator w Oxygenie miażdzy XCM'a po całości także myslę że będziesz zadowolony. ;)

Napisano

Ciężko stwierdzić czy Cube jest znacznie lepszy niż a2, są porównywalne, sam osprzęt to nie wszystko, ważna jest jeszcze geometria ramy i to na którym będzie Ci się jeździło wygodniej, ale do oxygena naprawdę warto dopłacić.

Napisano

Dzięki wam za wysztkie wypowiedzi :) Mam czas na namysł do Soboty ;p Jak wpadnie wam jeszcze jakiś rower do głowy to piszcie :) Ale już wam dziękuję ^^

Napisano

Smokey - mi dopiero dziś dostarczono Limbera, fotek dobrych jednak nie porobie bo pożyczyłem aparat :o mogę zrobić komórką, będą ładne ale nie zrobie żadnych przybliżeń :D

Napisano

qwaq - nie wiem, nie rozróżniam :D tak samo miałem mieć z tyłu Altus a mam Acere, chyba troszkę lepsza choć dalej słaba. Co do amora to ładnie pracuje więc niech sobie będzie :) Kiedyś może się zmieni jak ten odmówi posłuszeństwa.

Smokey3 - dałem tyle ile kosztują na allezło :D

Dziś nim troszkę pojeździłem - jest przyjemnie :) jeszcze trochę regulacji przedniej przerzutki bo dostałem bez reulacji :(

Napisano

Widziałem za 1500zł na allegro :) I widziałem kross level a2 za 1500zł na innej stronie :) Którego polecacie z tych 2 za tę samą cenę ?:)

Napisano

Brałbym Limbera, A2 ma lepsze manetki i tylną przerzutkę, ale w Limberze masz bardzo podstawowe, ale jednak radzące sobie tarcze. Napęd zawsze można wymienić, przejście na hamulce tarczowe to spore koszta.

Z tego co widzę, rama VX7 2012 jest spawana w tym samym miejscu co A2, identyczne tylne haki :laugh:

@qwaq No niekoniecznie: klik Na stronie producenta jak byk stoi XCM.

Napisano

Trochę się "machnąłem". Z tego co widzę, na Allegro w specyfikacjach XV7 jest niby XCR, ale na zdjęciach XCM.

A2 2011 ma praktycznie identyczną specyfikację, co 2012. Różnica tkwi w siodełku i oponach (te na minus dla 2011). I nie wiem czy przypadkiem korba w 2011 nie jest przypadkiem na kwadrat, co też jest na minus.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...