Skocz do zawartości

[1500-1700zł] Rower MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.

Mam zamiar kupić nowy rower MTB do 1700zł chyba. Rower musi nadawać się w teren. Od kilku dni myślę jaki ten rower kupić I ni mi za bardzo nie przyszło do głowy. Zwracam się do was po to żebyście mi doradzili jaki rower kupić :) No chyba , że znajdzieje jakiś sporo lepszy , a cena jest trochę wyższa niż te 1700zł to też piszcie :) Z chęcią rozpatrze takie propozycje ^^ Aaa i jeszcze jedno... Ważę 65kg i mój wzrost to 184 cm :)

Pozdrawiam

Napisano

Tak 16 km koło mnie jest salon krossa i powiem Ci , że widziałem A2 i wizualnie mi się podoba. Tego Unibike widzę pierwszy raz i od razu powiem , ze ten unibike odpada. A Limbera oglądałem na allegro dosłownie 5 min temu i też mi się spodobał :) A co powiesz o Kross hexagon v8 ?^^

Napisano

Też nie jest zły, ale jest droższy i cięższy, za to ma wmiarę dobre tarczówki, ale gorszą korbę i oponki. Jak nie jeżdzisz w górach, albo w deszczu, błocie itp. to V-ki na luzie wystarczą, także A2 to bardzo dobry wybór.

Napisano

Ja kupiłem Limbera tyle, że z 2012 : ) wiem, że zaraz ktoś powie, że lipne przerzutki itp. ale jeśli coś będzie mi w nich nie pasowało (choć wątpie) to zmienie na Alivio : )

Rower jeszcze mi nie doszedł więc nic więcej nie powiem (może w poniedziałek?) coś więcej o nim napisze - dam jakieś dokładne fotki.

Pzdr :)

Napisano

Też bardzo dobry wybór, osprzęt ma podobny, choć amorek ma lepszy, więc, też warto kupić, choć wg. mnie jest brzydszy od Krossa, ale z drugiej strony na wyglądzie się nie jeździ, podsumowując, czy wybierzesz Krossa czy Limbera, będzie to dobry wybór.

Napisano

Jakoś bardziej jestem przekonany do Krossa :) Michas jak dasz rade to wast te fotki w Pon lub we wtorek ok ?:) A co powiecie o Kross a4 2009 ?

Napisano

Osprzęt niby ma dobry, ale ma już 3 lata, więc nie wiem, jak to się będzie sprawować, jeśli nówka to pewnie długo stał w magazynie, więc warto by wymienić olej w hamulca, wyregulować itp. a to kolejne koszty, jak dla mnie to najlepiej zrobisz biorąc Krossa Level A2.

Napisano

Smokey - nie ma sprawy :) jak rower przyjdzie to od razu porobie fotki, na razie telefonem bo aparat pozyczylem ale beda wyrazne i ladne wiec ok :D

Napisano

Sory za moje błędy ale jak wczoraj pisaliśmy byłem na tel. :) Tam miało być "wstaw" :P A jak już Kross level a2 to z którego roku będzie najlepszy ?

Napisano

Polecam Krossa Levela A2. Sam nim jeżdżę tylko modelem z 2012r. Twój wybór z zeszłego rocznika tzn.2011 masz hamulce tarczowe hydrauliczne albo v-brake. Zależy od cb jakie wybierzesz. Z tego roku jest produkowany tylko z v-brakeami. ;) Po zatym zeszłoroczny i tegoroczny nie różnią się niczym, Tylko malowaniem :) Z hydrauliką zzeszłego roku jest troszkę droższy ale jak poszukasz to znajdziesz :) Pozdrawiam :)

Napisano

Gdy zastanwiałem się nad kupnem roweru pytałem pana w sklepie jaki rower by mi polecił. Powiedział że jeżeli on by miał kupować to wziął by levela. Ja sądze że hexagony nie są warte swoich pieniędzy ponieważ ładowany jest do nich sprzęt z niższej półki a są w nie przystępnie drogich cenach ;)

Napisano

Różnią się tylko i wyłącznie tym, że A3 ma hamulce hydrauliczne, co za tym idzie, inne piasty i obręcze. Tyle między nimi różnic.

edit: wyprzedziłeś mnie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...