Omega93 Napisano 28 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Witam od około 3 lat mam komplet avid juicy 3, zeszły sezon (2011) zakończyłem wcześnie bo już w sierpniu z powodu kontuzji.. rower stał nie używany do końca lipca (2012) czyli do dziś. Po ogólnym przeglądzie zauważyłem wyciek na klamce od tylnego hamulca... czy jest to coś poważnego.. ??? foto: http://img835.imageshack.us/img835/4716/95949031.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OdiLV4 Napisano 30 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Jeżeli pracują prawidłowo i przy "pompowaniu" nic nie wycieka i nie czujesz że układ się zapowietrza to możesz spać spokojnie Jeżeli jednak coś cieknie lub układ sie zapowietrza to musisz wymienić uszczelkę pod zbiorniczkiem wyrównawczym płynu i odpowietrzyć układ. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega93 Napisano 31 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Dokładnie jak piszesz czuć że układ się zapowietrzył.... i pojawia się płyn w oznaczonym miejscu podczas pompowania w klamkę... Domyślałem się że będzie trzeba wymienić uszczelkę ale nie byłem pewien.. bo w kwesti hydraulików jestem zielonkawy i bałem się że to koniec tych hebli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Przez te 3-lata wymieniłeś płyn chociaż raz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Drobny serwis i wszystko będzie ok. Oczywiście uszczeleczki nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omega93 Napisano 2 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Ok dzięki wielkie już się bałem że to coś poważnego. Tak przez 3 lata wymieniałem olej przed każdym sezonem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.