Skocz do zawartości
  • 0

[Rower] Kross level A3-tuning

pajak123

Pytanie

Witam jest to mój pierwszy post tak wiec wszystkich chciałem serdecznie powitać i prośić o wyrozumiałość. Jakieś dwa miesiące temu zakupiłem krossa A3 po pewnym czasie postanowiłem troche przy nim podlubać i coś zmienic wybór padł na napęd.Za pomocą alledrogo i koleżanki z tego forum dość szybko i jak sądze tanio udało mi sie skompletować naped dyna-sys.I tak orginalne podzespoł typu Alivio Altus zostaly zmienione na:Korba SLX M660,Manetki Deore M590,Kaseta SLX, łańcuch HG-X,Przerzutka przód Deore XT M780 oraz tylna Deore XT M771:) Mile widziane sugestie propozycje etc.

obraz031xt.jpg

obraz032e.jpg

obraz034ds.jpg

Rekomendowane odpowiedzi

Szymon90 przednie koło z oponą tarcza waży około 2060gr -waga opony (Rapid Rob)650gr minus waga tarczy (sm rt51)150gr minus dętka nie mam pojęcia jaka i ile waży:D to przód wychodzi z moich obliczeń=1260gr no i jeszcze minus ta dętka ;) Tylne z tarczą i kasetą opona itp wyszło około 2690gr-waga opony (Rapid Rob)650gr minus waga tarczy (sm rt51)150gr minus waga kasety (SLX CS-HG81-10)369gr minus dętka też nie wiem jaka to tył wychodzi około=1521gr mam nadzieję,że to jakoś Ci pomoże Pozdro

wazone z zaciskami czy bez?

zawsze o czyms zapomnę ważone bez zaciskow a tak przy o okazji zastanawiam się nad dodaniem jakiegoś kolorku do roweru skoro tuning to pełną gębą :) chodzi mi o drobne elementy jak polska pod mostek kapsel sterow sztuki itp. Nie wiem czemu ale chodzi za mną błękitny kolor czy lepiej trzymać się czerwieni?jak sadzicie ?

Hmm zależy jaki błękit ale ogólnie to z tą czerwona ramą to wszelki błękit by niezbyt fajnie wyglądał :P

Może białe jakieś elementy by wyglądały fajnie?

Btw. czyli waga z zaciskami obu kół to będzie gdzieś w okolicach 2600 g.

Szymon90@ Pozwolę sobie wrócić do wagi abyś miał bardziej dokładne ifno ;-) Dętki w Krossach A2, A3 itd to są Rubeny po 170 g sztuka. Jeśli chodzi o wagę Rapid Robów to moje "schudły" po około 600 km o 40 g przód i 60 g tył (sporo asfaltu a one asfaltu nie lubią).

sie poważniejsze zmiany niż srubki;) koła zostana zmienione na produkcje daveo obrecze alexrims supra bh piasty rival.Na samych kołach zyskam 200g opony na kenda Karma K917 na obu sztukach zyskam około 320g dętki kenda na nich jakies60g tarcze zostana zmienione na Deore SM-RT66 160mm a na nich na obu 100g tak wiec na zmianie kół powinnienem oczywiście teoretycznie zyskac 680g no i zaciski piast komplet jest lżejszy od poprzedników o około 20g co daje nam 700g chyba niezły wynik? a tak się prezentuja koła:

obraz705.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...