kasprzyksc Napisano 28 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Witam myślę nad zakupem kasku Giro Phase czy ktoś go posiada i może wypowiedzieć się na jego temat ? Jestem otwarty na inne propozycję cena jaką jestem w stanie przeznaczyć to ~ 300zł, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 28 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Inna propozycja: FOX Flux http://skateshop.pl/product-pol-1152720967-Kask-rowerowy-FOX-Flux-matte-black-matowy-czarny.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 29 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Ja również spotkałem się z kaskiem Fox Flux, jest, przynajmniej dla mnie niesamowicie wygodny, lekki, z dobrą wentylacją i mocno zabudowaną częścią tylną chroniącą potylicą, byłem zachwycony podczas biegania i mierzenie wszystkich jakie były w sklepach ten się wyróżniał zdecydowanie na plus ale budżet miałem o połowę mniejszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasprzyksc Napisano 2 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Z Giro przymieżałem phase i hexa. Hex wydaje się być jeszcze bardziej wygodny ale cena 379. Ten fox też jest interesujący ale niestety nie mogę spotkać w żadnym sklepie a przed zakupem wolał bym przymieżyć ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 4 Sierpnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Mam Phase'a. Reckę czytnij tu: http://mtbikes.pl/artykuly/testy/giro-phase-test-kasku/ ed/ Jednak jakbym miał 3 stówki doskładałbym jeszcze te 4 dyszki i brał Recona: http://allegro.pl/661-kask-2011-recon-xc-sixsixone-wysylka-0zl-i2516678641.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rauf Napisano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Recona trzeba zmierzyć dobrze, L/XL sprawdziłem i na moje 58cm obwodu był niewygodny i jakby mały. Wziąłem Speca Vice, lepsza regulacja, lepiej leży, nie pamiętam czy nie lżejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolinii Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Mi się udało kupić fluxa za 200 zł, ale używkę. Tak jak piszą poprzednicy, jest bardzo wygodny, spory objętościowo. Zaliczyłem już 3 dzwony, z czego 2 konkretne, kask wyszedł niemal bez szwanku, ma tylko 2 małe wgniociki/spłaszczenia. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Ja mam recona i jak dla mnie to jest za######isty kupilem l/xl i jedyne co musialem zrobić to wyjąc gąbeczki po bokach które zamienilem na kawałek bardziej płaskiej alcantary. Po tej operacji leży idealnie. Jest lekki i przewiewny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venomiz Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Ja od siebie mogę Ci polecić Specialized Vice. Wygodny, przewiewny, dobrze leży na głowie i waży bodajże 304 g wg producenta. Mam taki i jak na razie jestem z niego zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rauf Napisano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 kask wyszedł niemal bez szwanku, ma tylko 2 małe wgniociki/spłaszczenia. Polecam. Nie polecam. Dalszego używania. (jeśli to nie zarysowania a wgniecenia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolinii Napisano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Nie polecam. Dalszego używania. (jeśli to nie zarysowania a wgniecenia) Przesadzasz. Od czasu tamtych dwóch gleb na ET zaliczyłem kolejne dwie i kask znowu uratował mi łeb. Nie pojawiły się kolejne wgnioty, nie ma żadnych pęknieć, nic nie trzeszczy itd. Jak by kask miał polec po jednym dzwonie to nie było by sensu wydawać na niego więcej jak 50 zł. A kupowanie nowego po każdej glebie to bezsens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.